MoMu Droombezoek: Collectiepresentatie (kleuter-/lager onderwijs)

Onze MoMu-gidsen nemen jou en je verbeelding mee op een unieke ontdekkingstocht door de 'Collectiepresentatie'.

Praktische informatie

 • Wanneer

  Dinsdag t.e.m. zondag tussen 10 - 18 u.
 • Duur

  1 uur
 • Talen

  Nederlands
 • Voor wie

  Kleuter & 1ste leerjaar
 • Maximum aantal

  15 leerlingen

 • Prijs

  € 80 per gids (incl. € 5 administratiekosten)

Niet zozeer het inhoudelijke verhaal, maar wel de beleving staat centraal tijdens het 'Droombezoek': leren kijken en fantaseren, aandacht voor materialen en kleuren. Op een speelse manier ontdekken we de verschillende kledingstukken en thema’s uit de de tentoonstelling a.d.h.v. verschillende denk-, doe- en tekenopdrachten.

kleuters in atelier rond de workshopbegeleidster, bezig met textiel
Dennis Ravays

MoMu herbergt de grootste verzameling Belgische hedendaagse mode ter wereld. De 'Collectiepresentatie' blikt terug op vier decennia Belgische mode, aangevuld met een selectie uit de historische collectie van het museum.

De tentoonstelling geeft een overzicht van de belangrijkste protagonisten van de Belgische mode aan de hand van thema’s die het eigenzinnige karakter van de MoMu-collectie kenmerken. Zowel de 'Collectiepresentatie' als de inleidende documentaire vertrekt vanuit de historische vraagstelling: “Wat betekent het label ‘Belgische’ en ‘Antwerpse’ mode vandaag?”

Om een zo groot mogelijk deel van de MoMu-collectie te tonen en om plaats te maken voor nieuwe verhalen, zal de tentoonstelling ieder jaar roteren. Zo wordt de 'Collectiepresentatie' een vaste afspraak die blijft verrassen.