Bibliotheek & Studiecollectie

De bibliotheek is gesloten tot 8 september 2021. We verhuizen terug naar MoMu. Tijdens de verhuis is de leeszaal gesloten en kan je de collectie niet raadplegen.

Tijdelijk gesloten

Gesloten tot 8 september 2021
We verhuizen de bibliotheekcollectie terug naar MoMu

Bibliotheekcollectie

Manieren om thuis aan mode-onderzoek te doen

Mode-onderzoek is niet eenvoudig als je alleen op online bronnen kan terugvallen. Onze MoMu-bibliotheek was zich van bij het begin van dit probleem bewust en biedt een digitale oplossing voor je thuisonderzoek! Vier manieren om thuis aan mode-onderzoek te doen via de bibliotheek

Studiecollectie

Twee handschoenen in nitril houden een stuk uit de studiecollectie vast in een zuurvrije doos. Het stuk is een topje met borduurwerk.

MoMu gelooft dat rechtstreeks contact met materialen en technieken leerzaam is. Daarom werd een studiecollectie gecreëerd, een afzonderlijke collectie bedoeld om bezoekers te laten leren over mode, door objecten van dichtbij te bestuderen.

De studiecollectie kan gebruikt worden voor wetenschappelijk onderzoek, als lesmateriaal voor scholen of als inspiratiebron en is vanaf 2021 raadpleegbaar op afspraak. Intussen kan je de online databank al raadplegen, maar deze is nog in een testfase.