Bibliotheek & Studiecollectie

We verwelkomen jullie graag in onze vernieuwde leeszaal!

Op afspraak

Momenteel kunnen we enkel bezoek ontvangen na afspraak. Je kan makkelijk een afspraak maken via e-mail of telefonisch. De reservatie is pas geldig na bevestiging van onze medewerkers.

Bibliotheekcollectie

In onze bibliotheek kan je een ruime selectie boeken, tijdschriften en documentatie raadplegen over de onderwerpen mode, kleding, kledinggeschiedenis, streekdrachten, accessoires en alle aangrenzende onderwerpen.

Je kan zelf opzoeken in onze online catalogus of je kan ter plaatse je onderwerp opgeven.

Huisregels

Denk tijdens je bezoek aan onze huisregels!

Studiecollectie

Twee handschoenen in nitril houden een stuk uit de studiecollectie vast in een zuurvrije doos. Het stuk is een topje met borduurwerk.

MoMu gelooft dat rechtstreeks contact met materialen en technieken leerzaam is. Daarom werd een studiecollectie gecreëerd, een afzonderlijke collectie bedoeld om bezoekers te laten leren over mode, door objecten van dichtbij te bestuderen.

De studiecollectie kan gebruikt worden voor wetenschappelijk onderzoek, als lesmateriaal voor scholen of als inspiratiebron en is vanaf eind september 2021 raadpleegbaar op afspraak. Intussen kan je de online databank al raadplegen, maar deze is nog in een testfase.