MoMu Doebezoek: Collectiepresentatie (lager onderwijs)

Ontdek de 'Collectiepresentatie' met een MoMu-gids, creatieve opdrachten onderweg en een geïnspireerde workshop in de MoMu Studio als hoogtepunt !

Praktische informatie

 • Wanneer

  Van dinsdag tot en met zondag tussen 10 - 18 u.
 • Duur

  1,5 uur
 • Talen

  Nederlands
 • Voor wie

  Lager onderwijs
 • Maximum aantal

  15 leerlingen

 • Prijs

  € 105 per gids (incl. € 5 administratiekosten)

De klemtoon van een 'Doebezoek' ligt niet zozeer op het inhoudelijke verhaal, maar eerder op de beleving : leren kijken en dat wat ze zien onder woorden brengen, aandacht voor materialen en kleuren, …

kinderen kijken naar een gids die een jas op een paspop drapeert
Dennis Ravays

MoMu herbergt de grootste verzameling Belgische hedendaagse mode ter wereld. De 'Collectiepresentatie' blikt terug op vier decennia Belgische mode, aangevuld met een selectie uit de historische collectie van het museum.

De tentoonstelling geeft een overzicht van de belangrijkste protagonisten van de Belgische mode aan de hand van thema’s die het eigenzinnige karakter van de MoMu-collectie kenmerken. Zowel de 'Collectiepresentatie' als de inleidende documentaire vertrekt vanuit de historische vraagstelling: “Wat betekent het label ‘Belgische’ en ‘Antwerpse’ mode vandaag?”

Om een zo groot mogelijk deel van de MoMu-collectie te tonen en om plaats te maken voor nieuwe verhalen, zal de tentoonstelling ieder jaar roteren. Zo wordt de 'Collectiepresentatie' een vaste afspraak die blijft verrassen.