Magazine

 • Het verhaal achter de bomber: Van pilotenjas tot mainstream icoon

  De bomber kan je vandaag niet meer wegdenken van de catwalk en het straatbeeld. Ook in de collectiepesentatie vind je momenteel enkele bombers van Belgische ontwerpers. Ken jij het verhaal achter dit archetypisch kledingstuk? Meer info.
 • In gesprek met modefotograaf Willy Vanderperre

  Voor het eerst nodigde MoMu een fotograaf uit voor een solotentoonstelling als gastcurator. Deze eer ging naar de Belgische modefotograaf Willy Vanderperre. Ontdek in zijn eigen woorden wat er in de expo te zien en te beleven valt. Meer info.
 • MoMu Shop: Zomerse collabs

  Op zoek naar een origineel cadeau voor een geliefde of jezelf? Bij MoMu Shop vind je alles om de lente en de zomer meer kleur te geven. Ontdek hier alvast drie items die het leven en de planeet mooier maken. Meer info.
 • IDAHOT 2024: Willy Vanderperre lanceert ‘collectible items’ ten voordele van çavaria

  In het kader van ‘prints, films, a rave and more…’ lanceert Willy Vanderperre ‘collectible items’ om de LGBTI+ gemeenschap te steunen. De opbrengst van de verkoop wordt gedeeltelijk geschonken aan çavaria, de Vlaamse belangenverdediger van LGBTI+ mensen. Meer info.
 • De favoriete films van Willy Vanderperre

  Tijdens vier weekends in De Cinema nodigt Willy Vanderperre je uit om enkele van zijn favoriete inspiratiebronnen te ontdekken. Hij vertelt waarom je die films absoluut gezien moet hebben. Meer info.
 • Historisch rijkostuum in een 3D-jasje

  MoMu maakt digitale mode en animatie voor Future Front Row, de holografische modeshow op het Flanders Technology & Innovation Festival in Antwerpen. Meer info.
 • Empire in de kijker

  Dankzij Bridgerton is de vroege 19de eeuw aan een heuse revival bezig. Ook in de collectiepresentatie ontdek je nu drie originele empire jurken. Conservator Wim Mertens vertelt hoe kostuumontwerpers en modehistorici omgaan met vervlogen moderegels. Meer info.
 • Museum Monitoring in vier kernpunten

  MoMu werkt, samen met tal van partners, aan MuMo, een datalogsysteem voor de erfgoedsector. Dieter Suls, coördinator van het Dries Van Noten studiecentrum, verduidelijkt het hoe en waarom van die wetenschappelijke samenwerking. Meer info.
 • Anne Teresa De Keersmaeker: Herinneringen aan kleding en beweging

  In de choreografieën van Anne Teresa De Keersmaeker spelen kleren al veertig jaar een cruciale rol. De choreografe blikt terug op de vele herinneringen die kleven aan de outfits die mee vormgaven aan haar lange danscarrière. Meer info.
 • Meet the MoMu guides

  Wie al eens aansloot bij een Lazy Sunday of Fashion Walk, kruiste de wegen met de gepassioneerde gidsen van MoMu. Samen met de baliemedewerkers en erfgoedbewakers zijn zij vaak het gezicht van het museum. Maak kennis met Michiel en Manon, twee MoMu-gidsen. Meer info.