Magazine

 • Museumdirecteurs gaan in dialoog

  Een gesprek met Kaat Debo (MoMu) en Bart Marius (Museum Dr. Guislain) over de wisselwerking tussen beide musea in aanloop naar de dubbeltentoonstelling 'MIRROR MIRROR - Mode & de psyche'. Meer info.
 • En de MoMu Award gaat naar... Alise Anna Dzirniece

  MoMu sprak met Alise Anna Dzirniece, net afgestuurd aan de Antwerpse Modeacademie én een van de twee winnaars van de MoMu Award, over haar tijd aan de Academie, de inspiratie achter haar collectie 'Unapologetic Feast' en haar plannen voor de toekomst. Meer info.
 • Antwerp Pride 2022: Weg met gendergrenzen

  Ter ere van Antwerp Pride belicht MoMu de rijke geschiedenis van de queer mode en zoomen we in op vrouwen die conservatieve sociale verwachtingen doorprikten en door middel van hun kleren en seksualiteit hun genderidentiteit lieten zien. Meer info.
 • Vernieuwing in het MoMu depot: Efficiënt en duurzaam conserveren

  MoMu huisvest meer dan 35.000 objecten in een extern depot van 1.300 m². Hierdoor heeft het museum ruimte voor innovatie om de collectie optimaal te bewaren, met oog voor duurzaamheid. Textielconservator Kim Verkens licht enkele nieuwe ontwikkelingen toe. Meer info.
 • The Library is still open!

  De MoMu bibliotheek blijft tijdens de tijdelijke sluiting van het museum geopend op afspraak. Maak kennis met de bezoekers van de bibliotheek. Meer info.
 • De filosofie achter het verzamelbeleid van MoMu

  Conservator Wim Mertens geeft duiding bij de uitdagingen van MoMu's verzamelbeleid en steeds evoluerende museumcollectie. Meer info.
 • Yvonne Dekock & Walter Van Beirendonck: Talent herken je meteen

  MoMu sprak met Walter Van Beirendonck en Yvonne Dekock over de tijd die ze doorbrachten aan de modeafdeling van de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen, eerst als studenten, dan als docenten. Dit jaar komt er een einde aan dat hoofdstuk. Meer info.
 • MoMu-collectie op reis bij Kasteel d'Ursel

  Een selectie silhouetten en objecten uit de MoMu-collectie zijn van 26 mei tot en met 9 oktober 2022 te zien in Kasteel d’Ursel in Hingene, waar ze deel uitmaken van de expo ‘Print & Paint. 350 jaar bloemen op katoen’. Meer info.
 • MoMu restaureert: Walter Van Beirendonck herfst/winter 1996-97 pruik

  Een hedendaags object dat werd opgefrist, is een pruik van Walter Van Beirendonck. Het stuk uit de herfst/ winter 1996-97 Wonderland-collectie werd effectief gedragen op de catwalk, met veel gebruiksschade tot gevolg. Meer info.
 • MoMu restaureert: 18e eeuwse robe à la française

  Voor de tentoonstelling 'Collectiepresentatie: Mode uit de MoMu-collectie' werd de 18de-eeuwse robe à la Française nog nooit eerder tentoongesteld. Het stuk is redelijk fragiel en zowel de bijhorende petticoat als compère (het valse voorpand) ontbraken. Meer info.