Magazine

 • MoMu-collectie op reis bij Kasteel d'Ursel

  Een selectie silhouetten en objecten uit de MoMu-collectie zijn van 26 mei tot en met 9 oktober 2022 te zien in Kasteel d’Ursel in Hingene, waar ze deel uitmaken van de expo ‘Print & Paint. 350 jaar bloemen op katoen’. Meer info.
 • MoMu restaureert: Walter Van Beirendonck herfst/winter 1996-97 pruik

  Een hedendaags object dat werd opgefrist, is een pruik van Walter Van Beirendonck. Het stuk uit de herfst/ winter 1996-97 Wonderland-collectie werd effectief gedragen op de catwalk, met veel gebruiksschade tot gevolg. Meer info.
 • MoMu restaureert: 18e eeuwse robe à la française

  Voor de tentoonstelling 'Collectiepresentatie: Mode uit de MoMu-collectie' werd de 18de-eeuwse robe à la Française nog nooit eerder tentoongesteld. Het stuk is redelijk fragiel en zowel de bijhorende petticoat als compère (het valse voorpand) ontbraken. Meer info.
 • 18 jaar achter de MoMu-schermen met vrijwilliger Maria

  Ze trok in 2003 naar het ModeMuseum met 19de-eeuwse kleding – erfstukken - uit een oude doos. Nu, 18 jaar later, werkt de 81-jarige Maria Sermeus nog steeds achter de schermen van MoMu als vrijwilliger. Meer info.
 • Hoe digitaliseert MoMu 17e & 18& eeuwse brievenkopijenboeken en grootboeken

  Ontdek het project 'handschriftherkenning van het archief Melijn', een plan om 20 volumen van 17de en 18de-eeuwse brievenkopijenboeken en grootboeken te digitaliseren, transcriberen en publiceren. Meer info.
 • De keuze van...

  In deze reeks kiezen medewerkers en inspirerende personen hun favoriete stuk uit de MoMu tentoonstellingen. Meer info.
 • De keuze van...

  In deze reeks kiezen medewerkers en inspirerende personen hun favoriete stuk uit de MoMu tentoonstellingen. Meer info.
 • MoMu sprak met Dries Otten, de interieurachitect achter de vernieuwde MoMu Studio

  Niet alleen het museum kreeg een facelift, ook de ruimte voor de kinder- en volwassenworkshops werd grondig onder handen genomen. Interieurachitect Dries Otten ging aan de slag met de uitdagende ruimte van de MoMu Studio. We vroegen hem naar zijn aanpak. Meer info.
 • MoMu Pattern-a-thon deelt mode-erfgoed met de wereld

  Eind november vond de eerste pattern-a-thon plaats in de MoMu-bibliotheek. Het experiment kadert binnen de zoektocht naar een nieuwe manieren om het publiek meer bij erfgoed te betrekken en het breder te delen. Meer info.
 • MoMu's cadeaugids voor de feestdagen: 7 cadeautips van MoMu voor jou!

  Kerstmis staat voor de deur en het perfecte cadeau vinden is altijd een hele uitdaging. Weet je niet zeker wat je je dierbaren moet geven? MoMu weet raad! Meer info.