Magazine

 • Historisch rijkostuum in een 3D-jasje

  MoMu maakt digitale mode en animatie voor Future Front Row, de holografische modeshow op het Flanders Technology & Innovation Festival in Antwerpen. Meer info.
 • Empire in de kijker

  Dankzij Bridgerton is de vroege 19de eeuw aan een heuse revival bezig. Ook in de collectiepresentatie ontdek je nu drie originele empire jurken. Conservator Wim Mertens vertelt hoe kostuumontwerpers en modehistorici omgaan met vervlogen moderegels. Meer info.
 • Museum Monitoring in vier kernpunten

  MoMu werkt, samen met tal van partners, aan MuMo, een datalogsysteem voor de erfgoedsector. Dieter Suls, coördinator van het Dries Van Noten studiecentrum, verduidelijkt het hoe en waarom van die wetenschappelijke samenwerking. Meer info.
 • Anne Teresa De Keersmaeker: Herinneringen aan kleding en beweging

  In de choreografieën van Anne Teresa De Keersmaeker spelen kleren al veertig jaar een cruciale rol. De choreografe blikt terug op de vele herinneringen die kleven aan de outfits die mee vormgaven aan haar lange danscarrière. Meer info.
 • Meet the MoMu guides

  Wie al eens aansloot bij een Lazy Sunday of Fashion Walk, kruiste de wegen met de gepassioneerde gidsen van MoMu. Samen met de baliemedewerkers en erfgoedbewakers zijn zij vaak het gezicht van het museum. Maak kennis met Michiel en Manon, twee MoMu-gidsen. Meer info.
 • Aanraken mag! De studiecollectie als publiekstrekkende tool

  Leen Borgmans (Team Publiek & Communicatie) en Birgit Ansoms (Bibliothecaris) vertellen hoe MoMu de studiecollectie van het museum via allerhande projecten inzet om jong en oud te bereiken. Meer info.
 • Baloji Augurism. De transdisciplinaire kunstenaar aan het woord

  Transdisciplinair kunstenaar Baloji palmt momenteel de MoMu-galerij in met zijn magisch-realistische wereld. MoMu sprak met hem over de inspiratie achter zijn tentoonstelling en zijn samenwerkingen met bekende makers. Meer info.
 • MoMu sprak met Julius Persoone, de chocolatier achter The MoMu Chocolate Collection

  Chocolatier Julius Persoone vertaalde twaalf silhouetten uit de MoMu-collectie naar evenveel unieke pralines. Hij geeft uitleg bij de inspiratie achter The MoMu Chocolate Collection. Meer info.
 • MoMu's cadeaugids voor de feestdagen: 6 geschenktips van MoMu voor jou!

  Op zoek naar het ideale kerstgeschenk of wil je jezelf eens verwennen? Bij MoMu Shop vind je alles voor een zalig eindejaar. Om keuzestress te vermijden, zet MoMu hier alvast zes cadeautips in de kijker. Meer info.
 • En de MoMu Award gaat naar... Laura Meier Hagested

  MoMu sprak met Laura Meier Hagested, net afgestudeerd aan de Antwerpse Modeacademie én winnaar van de MoMu Award, over de inspiratie achter haar collectie '(Please) Lose Yourself In Me' en haar plannen voor de toekomst. Meer info.