Magazine

 • 'MIRROR MIRROR' in vijf hoogtepunten

  'MIRROR MIRROR - Mode & de psyche’ wil bezoekers raken met een onverwachte dialoog tussen kunstinstallaties en avant-garde mode die thema's belicht als bodydysmorphia. We nemen je mee langs vijf niet te missen hoogtepunten. Meer info.
 • MoMu conserveert: Paar 18de-eeuwse schoenen

  Textielconservator Kim Verkens geeft uitleg bij de conservatie- en restauratiebehandeling van een paar 18de-eeuwse schoenen in MoMu's 'Collectiepresentatie: Mode uit de MoMu-collectie'. Meer info.
 • Beheer je termen met Opentheso

  Met het Dries Van Noten studiecentrum bundelen we de werking van de studiecollectie en de onderzoeksprojecten van het museum in één centrum. Tijdens een recente workshop kwam MoMu's beheer van thesauri en bijhorend gebruik van de Opentheso-tool aan bod. Meer info.
 • Een Ann Demeulemeester om op te zitten

  MoMu kan sinds kort uitpakken met heel wat nieuwe stukken van Ann Demeulemeester op maat van het museum. Geen silhouetten deze keer, wél een aantal van haar recente meubelontwerpen. We laten Demeulemeester aan het woord over haar groeiende interieurlijn. Meer info.
 • Het verhaal achter Raf Simons / Robert Mapplethorpe

  In een nieuw display van de collectiepresentatie schenkt MoMu aandacht aan het oeuvre van de Amerikaanse fotograaf Robert Mapplethorpe (1946-89) en hoe dit de inspiratiebron vormde voor Raf Simons’ lente-zomercollectie van 2017. Meer info.
 • MoMu's cadeaugids voor de feestdagen: Geschenktips voor heel het gezin!

  Wie goed luistert, hoort de feestdagen al rinkelen. MoMu Shop heeft alles in huis voor een glimlach-verzekerd geschenk voor je ouders, je kinderen of je favoriete modefan. Kerst-shoppingstress? Geen zorgen, wij zetten een aantal cadeautips op een rij. Meer info.
 • Schenker in de spotlights: Stan Schoonbaert

  De MoMu-bibliotheek ontvangt regelmatig schenkingen die ons in staat stellen om onze collectie uit te breiden. In de kijker: het persoonlijk Bartsons-archief van Stan Schoonbaert. Meer info.
 • Patronen in de kijker in het MoMu-gebouw

  Naar aanleiding van de expo ‘Exploding Fashion: Van 2D tot 3D tot 3D-animatie’ viert MoMu patroonmaken op zondag 20 november met talks door Central Saint Martins- en MoMu-experten, workshops, rondleidingen, demonstraties en een infobeurs. Meer info.
 • Meet our MoMu Friends

  Maak kennis met twee vrienden van het museum. Zij vertellen over hun hechte band met MoMu en wat een jaarlidmaatschap zo uniek maakt. Meer info.
 • Exploding Fashion: De kunst van het patroonmaken

  Alistair O'Neill, curator bij Central Saint Martins en een van de bezielers van het 'Exploding Fashion'-onderzoeksproject aan het woord over het belang van patroonmaken. Meer info.