MoMu Highlights: Herfst-winter

Een unieke kennismaking met alle MoMu-tentoonstellingen voor secundair, hoger en volwassenenonderwijs.

Praktische informatie

 • Wanneer

  Van 1 oktober tot 10 november 2024
 • Duur

  1,5 uur
 • Talen

  Nederlands, Frans, Engels & Duits
 • Voor wie

  Secundair onderwijs, Hoger onderwijs, Volwassenenonderwijs
 • Praktische informatie

  • Dinsdag t.e.m. zondag tussen 10 - 18 u.
  • Max. 20 studenten
  • € 105 per gids (incl. € 5 administratiekosten)

Een MoMu-gids neemt je mee door de tijdelijke tentoonstelling MASKERADE, MAKE-UP & ENSOR en geeft een kijk op de collectiepresentatie met topstukken van Martin Margiela, A.F. Vandevorst, Ann Demeulemeester, Raf Simons, … Je brengt daarna kort een bezoek aan de tentoonstelling in de MoMu-galerij en ook de MoMu-bibliotheek wordt niet vergeten.

Jeroen Broeckx

MASKERADE, MAKE-UP & ENSOR

De tentoonstelling MASKERADE, MAKE-UP & ENSOR presenteert werk van make-up artiesten en kunstenaars die dieper ingaan op thema’s als representatie van vrouwen, fysieke en digitale gezichtsfilters, verstoorde lichaamsbeelden en het ritueel van het opmaken.

Make-up wordt doorheen de geschiedenis vaak met enige argwaan vergeleken met het dragen van een masker: een masker waarachter vooral de vrouw zich zou verschuilen. Make-up is vandaag uitgegroeid tot een miljoenenindustrie die de mens met zijn lichamelijke vergankelijkheid, ingebeelde imperfecties en existentiële angsten confronteert. Maar make-up is ook een vorm van persoonlijke expressie, artistiek experiment en vrijheid.

Collectiepresentatie

De collectiepresentatie van MoMu blikt terug op vier decennia Belgische mode, aangevuld met een selectie uit de historische collectie van het museum. De tentoonstelling geeft een overzicht van de belangrijkste protagonisten van de Belgische mode aan de hand van thema’s die het eigenzinnige karakter van de MoMu-collectie kenmerken.

Tentoonstelling MoMu-galerij

Voor de tentoonstelling “MoMu Gallery x Fashion Department” in de MoMu-galerij selecteerde Brandon Wen, creatief directeur van de Antwerpse modeafdeling een aantal bijzondere silhouetten en tekeningen uit de bachelor- en masterjaren. Door het experiment en onderzoek van de studenten te vieren en belichten, ontstaat een interessante dialoog met de MoMu-collectiepresentatie, waar silhouetten van vele alumni worden gepresenteerd.