MoMu Doebezoek: WILLY VANDERPERRE

Een creatieve rondleiding met workshop in de tijdelijke expo voor lager onderwijs.

Praktische informatie

 • Wanneer

  Van 30 april tot 4 augustus 2024
 • Duur

  1,5 uur
 • Talen

  Nederlands
 • Voor wie

  Lager onderwijs
 • Praktische informatie

  • Dinsdag t.e.m. zondag tussen 10 - 18 u.
  • Max. 15 leerlingen
  • € 105 per gids (incl. € 5 administratiekosten)

Ontdek WILLY VANDERPERRE prints, films, a rave and more… met een MoMu-gids, creatieve opdrachten onderweg en een geïnspireerde workshop in de MoMu Studio als hoogtepunt!

De klemtoon van een 'Doebezoek' ligt niet zozeer op het inhoudelijke verhaal maar eerder op de beleving: leren kijken en dat wat ze zien onder woorden brengen, aandacht voor materialen en kleuren, …

Jeroen Broeckx

MoMu verkent het oeuvre van de Belgische modefotograaf Willy Vanderperre. Zijn rebelse visie op jeugd en schoonheid leverde hem opdrachten op voor gerenommeerde modehuizen als Dior en Prada en invloedrijke magazines zoals AnOther Magazine, Dust, i-D, Perfect, Vogue en W Magazine.

De tentoonstelling wisselt pure portretten af met cinematografische beelden en belicht hoe Vanderperre zijn fascinatie voor jeugd hem al bijna drie decennia voortdrijft. In dialoog met zijn foto’s selecteerde hij enkele kunstwerken die hem inspireren in de voortdurende ontwikkeling van zijn universum. Het overzicht van zijn fotografisch werk beschouwt naast de evolutie in beeldtaal ook de jarenlange samenwerking met zijn levenspartner, consultant en stylist Olivier Rizzo en met Raf Simons.

Het oeuvre van Vanderperre getuigt al bijna dertig jaar van een scherpe blik, vol emotie en rebellie. De tentoonstelling leidt je van donker naar licht doorheen zijn universum. In de begeleidende teksten en monoloog lees en hoor je zijn stem. Evenzeer sijpelt de hedendaagse popcultuur en haar consumentisme door. ‘Collectible items’ zijn evenwaardige dragers van zijn werk. In lijn met zijn obsessie voor jeugd en subculturen werkte hij ook een randprogramma uit met film, muziek en de lancering van de gelimiteerde ‘collectible items’ die in de vorm van ‘drops’ te koop zijn in de inleidende ruimte.

In de tentoonstelling zijn (expliciete) beelden van naakte personen te zien.

We kregen een erg enthousiaste gids die onze kinderen vanaf moment één kon boeien!