Bibliotheek & Studiecollectie

[COVID-19 UPDATE] Tot en met 30 april 2021 is de MoMu-bibliotheek is enkel open op afspraak. Het bibliotheekteam is bereikbaar via library@momu.be. Van 1 mei tot september 2021 verhuizen we terug naar MoMu. Tijdens het verhuis is de leeszaal gesloten en kan je de collectie niet raadplegen.

Enkel open op afspraak

Maandag
Mail library@momu.be
Donderdag
Mail library@momu.be

Van 1 mei tot september 2021 verhuizen we terug naar MoMu. Tijdens het verhuis is de leeszaal gesloten.

Bibliotheekcollectie

We helpen je graag verder

1. Stuur een mailtje met jouw verzoek naar library@momu.be
2. Onze bibliotheekmedewerkers zullen je vraag zo snel mogelijk beantwoorden
3. Indien mogelijk scannen wij informatie uit de gevraagde bronnen voor je in of we plannen een fysiek bezoek voor je in.

We verhuizen terug naar MoMu!

Van 1 mei tot september 2021 verhuizen we terug naar MoMu. Tijdens het verhuis is de leeszaal gesloten en kan je de collectie niet raadplegen.

Studiecollectie

Twee handschoenen in nitril houden een stuk uit de studiecollectie vast in een zuurvrije doos. Het stuk is een topje met borduurwerk.

MoMu gelooft dat rechtstreeks contact met materialen en technieken leerzaam is. Daarom werd een studiecollectie gecreëerd, een afzonderlijke collectie bedoeld om bezoekers te laten leren over mode, door objecten van dichtbij te bestuderen.

De studiecollectie kan gebruikt worden voor wetenschappelijk onderzoek, als lesmateriaal voor scholen of als inspiratiebron en is vanaf 2021 raadpleegbaar op afspraak. Intussen kan je de online databank al raadplegen, maar deze is nog in een testfase.