Van

Katharina Prospekt. “The Russians” by A.F. Vandevorst

Affichebeeld voor de tentoonstelling Katharina Porspekt. Een collage toont ons een model gekleed in A.F. Vandevorst tegen een achtergrond met een groot zwart kruis. Haar ogen zijn bedekt met een transparante voile.

Het ModeMuseum Provincie Antwerpen nodigde het ontwerperduo A.F. Vandevorst uit om een tentoonstelling te creëren in het kader van het festival Europalia Rusland.

Praktische informatie

  • Locatie

    MoMu - ModeMuseum Antwerpen

Omschrijving van de tentoonstelling

An Vandevorst en Filip Arickx tonen in "Katharina Prospekt" hun visie op Rusland, vertrekkende vanuit het A.F. Vandevorst universum. De kleur rood, militaire uniformen en religieuze kostuums, maar ook materialen zoals bont en vilt zijn in hun eigen kledingcollecties belangrijke inspiratiebronnen. Het zijn deze elementen die de beide ontwerpers geleid hebben in hun keuze van objecten en kostuums uit de historische collectie van het "State Historical Museum" te Moskou.

De titel "Katharina Prospekt", Russisch voor "Avenue Katherina", verwijst naar het ontstaansproces van de tentoonstelling. An & Filip verwerkten persoonlijke ervaringen en impressies alsook hun eigen achtergrond als ontwerpers om hun fascinatie voor Rusland uiteen te zetten in een tentoonstelling.

Er zijn stukken van volgende ontwerpers te zien: Jean Paul Gaultier, Walter Van Beirendonck, Ann Demeulemeester, National Standard, Maison Martin Margiela, Bless.

Tentoonstelling onder leiding van
Curatoren: An Vandevorst, Filip Arickx, Tamara Igoumnova | Scenograaf: Bob Verhelst| Met bijzondere dank aan: A.F. Vandevorst, State Historical Museum Moskou