Van

Olivier Theyskens - She walks in beauty

Affichebeeld voor de tentoonstelling Olivier Theykens - She walks in beauty in MoMu. Het model Hannelore Knuts draagt een jurk van Nina Ricci ontworpen door Olivier Theykens.

Deze tentoonstelling neemt je mee op ontdekkinsgreis met een van de meest intrigerende Belgische ontwerpers: Olivier Theyskens. De tentoonstelling traceert zijn creatieve evolutie doorheen twintig jaar in de modewereld, zijn vakmanschap en de verschillende sferen van zijn werk doorheen een veelheid aan silhouetten die de geest van de haute couture ademen.

Praktische informatie

  • Locatie

    MoMu - ModeMuseum Antwerpen

Omschrijving van de tentoonstelling

Van de donkere romantische kant van zijn vroege collecties die hem internationale faam opleverden, tot de nieuwe visie op couture die hij bij Rochas uittekende, zijn meesterschap van patroon en textielbewerking bij Nina Ricci, zijn Amerikaans avontuur bij Theyskens’ Theory en de heropstart van zijn eigen label, Olivier Theyskens, verraden alle silhouetten de hand van de meester.

Zijn uitstekend talent voor tekenen en zijn autodidactische manier van werken geven een scherp inzicht in de verschillende aspecten van de hedendaagse modewereld: van couture tot semi-couture en prêt-à-porter collecties.

De visuele ontdekkingsreis wordt geflankeerd door literaire stemmen die een tegenwicht bieden aan de overvloed van beelden, met name foto’s, films en tekeningen, die het creatief proces van deze buitengewone ontwerper tonen.

De Theyskens muze verandert doorheen de tijd: ze is romantisch, mysterieus, sterk en elegant, zowel oud als jong, maar ze gaat in schoonheid waar ze ook gaat.

Tentoonstelling onder leiding van
Curator: Karen Van Godtsenhoven | Scenograaf: Glenn Sestig