Van

MoMu Nu: Hedendaagse Mode uit de MoMu Collectie

Affichebeeld voor de tentoonstelling MoMu Nu. Het model draagt een wit-shirt met een oranje rok met een peplum. Het silhouet is van de lente-zomer collectie 201 van het huis Jil Sander.

MoMu Nu toont een selectie topstukken uit de recentste aanwinsten van hedendaagse silhouetten uit de MoMu collectie.

Praktische informatie

  • Locatie

    MoMu - ModeMuseum Antwerpen

Omschrijving van de tentoonstelling

De MoMu collectie bestaat uit zo’n 25.000 objecten, voornamelijk kleding en accessoires. Zo'n 7000 items daarvan zijn de laatste vijf jaren bijgekomen door aankopen, schenkingen en langdurige bruiklenen. Het MoMu verzamelbeleid focust naast historische kleding voornamelijk op hedendaagse Belgische ontwerpers, en koopt van hen silhouetten aan die staaltjes zijn van rigoureus vakmanschap, gedurfde concepten en avant-garde vormentaal. Al deze elementen van het collectiebeleid komen duidelijk naar voor in MOMU NU.

Sterke namen uit de Belgische modescène zoals Raf Simons, Haider Ackermann, Walter Van Beirendonck, Veronique Branquinho, AF Vandevorst en Ann Demeulemeester, maar ook jongere talenten als Christian Wijnants en Peter Pilotto komen aan bod. Daarnaast ontving MoMu de laatste jaren ook schenkingen van grote buitenlandse modehuizen (o.a. Balenciaga, Helmut Lang) dankzij internationale relaties, evenals langdurige bruiklenen van iconische Antwerpse privé-personen en -verzamelingen. Ook daarvan tonen we een selectie silhouetten. Tot slot werden via MoMu+Friends, de vriendenwerking van het museum, enkele belangrijke silhouetten verworven, onder andere van Raf Simons voor het Franse modehuis Christian Dior.

Met werk van o.a. Raf Simons, Haider Ackermann, Walter Van Beirendonck,Veronique Branquinho, AF Vandevorst, Dries Van Noten, Ann Demeulemeester,Christian Wijnants, Delvaux, Peter Pilotto, Bernhard Willhelm, Maison Martin Margiela, Balenciaga, Helmut Lang, Christian Dior en Jil Sander.

Tentoonstelling onder leiding van
Curator: Karen Van Godtsenhoven | Scenograaf: Bob Verhelst