Van

Happy Birthday Dear Academie. 50 Jaar Modeafdeling

Affichebeeld voor de tentoonstelling Happy Birthday Dear Academie. Een model is van kop tot teen gewikkeld in kleurrijke sjaals buiten haar handen. Deze zijn bedekt met kant en hebben klauwachtige nagels.

Happy Birthday Dear Academie. 50 Jaar Modeafdeling viert het 50-jarig bestaan van de Modeafdeling van de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen in al haar facetten. Opgericht in 1963 door Mary Prijot is deze school in de afgelopen 50 jaar uitgegroeid tot een internationale broeihaard van modetalent, met studenten uit meer dan 32 landen.

Praktische informatie

  • Locatie

    MoMu - ModeMuseum Antwerpen

Omschrijving van de tentoonstelling

In de expositie worden verschillende aspecten van het Antwerpse modeonderwijs doorheen haar eerste 50 jaar belicht: het specifieke curriculum van de afdeling en haar onderwijs- en evaluatiemethode, het
belang van modegrafiek aan de hand van een selectie mode-illustraties, de verschillende generaties studenten en hun carrières, de vriendschap en de opkomst van de Zes van Antwerpen en Martin Margiela, het afstudeerwerk van de meest markante alumni en de eindejaarshows.

De tentoonstelling kadert in de festiviteiten rond het 350-jarig bestaan van de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen waarvan de expo in het MoMu, een overzichtstentoonstelling over 350 Jaar Academie in het MAS, exposities in de Academie, de openluchttentoonstelling 21ste Eeuw Buiten en het openluchtproject Antwerp Icons deel uitmaken.

Tentoonstelling onder leiding van
Curatoren: Walter Van Beirendonck, Kaat Debo, Karen Van Godtsenhoven, Geert Bruloot | Scenograaf: Walter Van Beirendonck, Geert Bruloot