Van

Bernhard Willhelm: het totaal rappel

Affichebeeld voor de tentoonstelling BERNHARD WILLHELM: HET TOTAAL RAPPEL. Een hand met titelopschrift zweeft boven een tafel met verfpotten, resten piepschuim en andere materialen.

Ontwerper Bernhard Willhelm studeerde in 1998 af aan de modeafdeling van de Antwerpse Academie. In 2006 schonken Willhelm en Kraus hun volledige kledingarchief aan het MoMu. Deze schenking vormt de directe aanleiding voor een uitzonderlijke overzichtstentoonstelling!

Praktische informatie

  • Locatie

    MoMu - ModeMuseum Antwerpen

Omschrijving van de tentoonstelling

Willhelms oeuvre heeft een sterk verhalend karakter en wordt gekenmerkt door groteske en fantasierijke beeldtaal, waarbij een op het eerste gezicht onschuldige en zelfs kinderlijke fantasie, steeds subtiel ontwricht wordt. Zijn mode is echter nooit een antimode. In de marge van de grote modehuizen bouwt hij consequent aan zijn eigen universum, steeds met een licht ironische inslag, taboes doorbrekend en gangbare kledingcodes verstorend. Op onnavolgbare wijze verenigt hij het banale, het groteske en het alledaagse met de wereld van de ‘high fashion’.

Voor de tentoonstelling "Bernhard Willhelm: het totaal rappel" nodigden Bernhard en Jutta de Zwitserse kunstenaars Taiyo Onorato en Nico Krebs uit om de grafische vormgeving en scenografie van de tentoonstelling te verzorgen. De scenografie is een totaalomgeving geworden. Elke collectie wordt in een verschillend decor gepresenteerd, dat je laat kennis maken met de meest uiteenlopende inspiratiebronnen. Een niet te missen roller coaster van beelden en indrukken!

Tentoonstelling onder leiding van
Curatoren: Bernhard Willhelm, Jutta Kraus | Scenograaf: Taiyo Onorato, Nico Krebs