Steun ons erfgoed!

Beste bezoeker, Hopelijk bent u tevreden over ons. 

Maar we zouden nog zoveel meer voor u kunnen doen … indien de Vlaamse regering over enkele dagen de juiste beslissing neemt.

MoMu vertelt het succesverhaal van de Belgische mode. De collectie omvat kleding, accessoires en textiel, maar ook meer onverwachte stukken zoals gereedschappen en werktuigen voor de productie van textiel, van de 18de eeuw tot vandaag.  De collectie telt ondertussen meer dan 33.000 stuks. Hierdoor is de MoMu collectie de grootste en belangrijkste collectie op het gebied van hedendaagse Belgische mode. Internationaal wordt het museum dan ook druk bevraagd voor bruiklenen uit haar designercollectie. Het museum beheert eveneens een studiecollectie waar u hands on kan leren over onze modegeschiedenis. Elk jaar bieden we boeiende tentoonstellingen, die nadien ook verder reizen naar musea elders in de wereld, van Parijs tot Tokio en Melbourne. We organiseren workshops, rondleidingen en lezingen. We spelen een voortrekkersrol op het vlak van digitalisering, met als droom het verhaal van onze ontwerpers via onze digitale collectie nog makkelijker tot bij u thuis te brengen.
 
Bij alles wat we doen betrekken we zoveel mogelijk mensen, want het erfgoed is niet van MoMu, het erfgoed is van u. MoMu staat hierin niet alleen. Wat de erfgoedspelers in Vlaanderen doen, doen ze niet voor zichzelf maar voor de samenleving. Alleen: we zouden met z’n allen nog véél meer willen doen voor u. We stoten echter al een hele tijd op onze grenzen. En dat heeft alles met middelen te maken. Wist u dat slechts 9% van het Vlaamse cultuurbudget naar erfgoed gaat? En dat het Vlaamse cultuurbudget slechts 1,1% van de Vlaamse begroting uitmaakt? Daarom vraagt de integrale erfgoedsector aan de Vlaamse regering een verdubbeling van het budget. Na een aantal niet ingeloste beloftes zou zo’n verdubbeling in de Vlaamse begroting niet eens een rimpel veroorzaken. Maar er wel voor zorgen dat we u nog zoveel meer kunnen bieden, surf naar www.wezoudenzoveelmeervooruwil... en laat de Vlaamse regering weten dat de erfgoedspelers dringend de steun moeten krijgen die hun publiek verdient.