Magazine

 • Mode van Antwerpen: invloed & identiteit met Ching-Lin Chen

  MoMu sprak met Ching-Lin over de algemene identiteit van Antwerpen, over het navigeren door een nieuwe wereld als internationale modestudent, over hoe de stad de onafhankelijke ontwerper van morgen uitdaagt en over hoe je je signatuur ergens achterlaat. Meer info.
 • Tussen hitte en naaktheid In de middeleeuwen

  Als de temperaturen in de zomer pieken, geldt dat ook voor onze lichamen. In de middeleeuwen wakkerden godsdienstige machten die het toen voor het zeggen hadden, een steeds privatere en intiemere houding tot naaktheid aan. Meer info.
 • Steun MoMu: drie filantropen vertellen waarom

  Enthousiaste bezoekers kunnen zelf ook bijdragen aan de werking van het MoMu, op verschillende manieren. We vroegen aan drie filantropen hoe en waarom zij nu precies het Antwerpse ModeMuseum steunen. Meer info.
 • Mode uit Antwerpen: invloed & identiteit met Flora Miranda

  MoMu praat met Flora Miranda over de modereputatie van Antwerpen en toekomstgerichte designpraktijken. Meer info.
 • Mode uit Antwerpen: invloed & identiteit met Glenn Martens

  MoMu praat met zowel gevestigde groten als jong toekomst gefocust talent over de Antwerpse identiteit en de relevantie van de Belgische stempel binnen de internationale modewereld. Glenn Martens over de voor(oor)delen van de Belgische modereputatie. Meer info.
 • Het verhaal achter de beelden van de Mode 2.021 campagne

  Via de ‘Mode 2.021’ campagne wordt de rol van de moderne ontwerper herbekeken. De campagne bestaat uit een reeks sterk emotionele modebeelden die tot stand kwamen in samenspraak met zes topdesigners. Meer info.
 • Mode uit Antwerpen: invloed & identiteit met Walter Van Beirendonck

  MoMu praat met zowel gevestigde groten als jong toekomstgefocust talent over de Antwerpse identiteit & de relevantie van de Belgische stempel binnen de internationale modewereld. Walter Van Beirendonck over de Antwerpse mode-identiteit & being established Meer info.
 • Het verhaal achter het kledingstuk: L/Z 1989 Trompe l’Oeil Tattoo T-shirt & H/W 1989-90 trui van Maison Martin Margiela

  Enkele bijzondere kledingstukken vonden hun weg naar de MoMu Collectie dankzij Inge Grognard. Het persoonlijke verhaal dat achter deze objecten schuilgaat, wordt als ‘oral history’ bewaard in het museum. Meer info.
 • MoMu conserveert: 1750 – 1770 herenvest met ronde hals

  MoMu heropent haar deuren in september 2021. Hoewel het museumgebouw gesloten is wegens renovatie, blijven we inspireren op andere locaties met onze collectie. Na een grondige conservatie, reist een 18e-eeuwse herenvest uit onze collectie naar museum DIVA Meer info.
 • International Women’s Day: Ann Demeulemeester over veren, mode en vrijheid

  Het is bijna zover, Internationale Vrouwendag. Wij brengen een hulde aan Ann Demeulemeester die haar stempel heeft gedrukt in de modewereld. Meer info.