Magazine

 • De invloed van Man Ray op Belgische designers

  Romy Cockx, curator van 'Man Ray en mode', bespreekt de radicaliteit en vooruitziende blik van Man Ray en het belang van surrealisme binnen de Belgische mode en cultuur. Meer info.
 • Meet the interns

  Achter de schermen kan MoMu rekenen op de ondersteuning en expertise van heel wat stagiairs, die gedurende korte of lange tijd stage lopen op verschillende afdelingen. Maak kennis met de stagiairs van het museum. Meer info.
 • Antwerpse modestudenten creëren duurzame toekomst

  Hecht de volgende generatie modeontwerpers belang aan duurzaamheid? MoMu vroeg het aan Yue Kong en Frederik Lovric Liederley, masterstudenten aan de Antwerpse Modeacademie, naar aanloop van het 'Coated Fabrics Collection Care' symposium. Meer info.
 • MoMu sprak met Jonas Cozone, illustrator en talent van eigen bodem

  Deze zomer zet MoMu Antwerps talent in de kijker, én op kledij. Voor een exclusieve collab creëert illustrator Jonas Cozone een sweater en een T-shirt met zijn kenmerkende graphics. Meer info.
 • Schenker in de spotlights: Herbert Flack

  De MoMu-bibliotheek ontvangt regelmatig schenkingen die ons in staat stellen om onze collectie uit te breiden. In de kijker: een greep uit de verzameling van kostuumontwerpster Mimi Peetermans, die dankzij echtgenoot Herbert Flack terechtkwam bij MoMu. Meer info.
 • En de MoMu Award gaat naar... Dominika Grzybek

  MoMu sprak met Dominika Grzybek, in 2022 afgestudeerd aan de Antwerpse Modeacademie én een van de twee winnaars van de MoMu Award, over haar tijd aan de Academie, de inspiratie achter haar collectie 'Ikebana' en haar plannen voor de toekomst. Meer info.
 • Internationale Vrouwendag: IO Van Oostveldt tussen kleding en kunst

  Het is bijna zover, Internationale Vrouwendag. Wij zetten de veelzijdige creativiteit van IO Van Oostveldt in de kijker, die door het traditionele rollenpatroon te lang onderbelicht bleef. Meer info.
 • Josephus Thimister: Dichtersbloed

  We blikken terug op het leven en werk van wijlen Josephus Thimister, wiens talent vaak wordt onderschat in de geschiedenis van de mode. Meer info.
 • 'MIRROR MIRROR' in vijf hoogtepunten

  'MIRROR MIRROR - Mode & de psyche’ wil bezoekers raken met een onverwachte dialoog tussen kunstinstallaties en avant-garde mode die thema's belicht als bodydysmorphia. We nemen je mee langs vijf niet te missen hoogtepunten. Meer info.
 • MoMu conserveert: Paar 18de-eeuwse schoenen

  Textielconservator Kim Verkens geeft uitleg bij de conservatie- en restauratiebehandeling van een paar 18de-eeuwse schoenen in MoMu's 'Collectiepresentatie: Mode uit de MoMu-collectie'. Meer info.