Magazine

 • Feestelijke outfits in de schijnwerpers

  Op feestdagen en bij speciale gelegenheden verandert niet alleen onze mentaliteit, maar ook onze manier van kleden. Maar wat zouden historisch gezien de verschillende redenen kunnen zijn waarom mensen graag elegante outfits dragen om feest te vieren? Meer info.
 • Duurzaamheid: Over een kwestie van noodzaak – van het ene gebruik naar het andere.

  Duurzame mode is een noodzaak, en steeds meer modeontwerpers pakken het onderwerp aan – een kwestie die niet nieuw is, want er was een tijd dat recycleren en duurzaamheid een kwestie van overleven was tegenover een directe, zichtbare bedreiging. Meer info.
 • Mode van Antwerpen: invloed & identiteit met Shayli Harrison

  MoMu praat met alumnus van het Antwerpse Mode Departement Shayli Harrison over onbenut Antwerps potentieel & volgende digitale grenzen Meer info.
 • Mode van Antwerpen: invloed & identiteit met Ching-Lin Chen

  MoMu sprak met Ching-Lin over de algemene identiteit van Antwerpen, over het navigeren door een nieuwe wereld als internationale modestudent, over hoe de stad de onafhankelijke ontwerper van morgen uitdaagt en over hoe je je signatuur ergens achterlaat. Meer info.
 • Tussen hitte en naaktheid in de middeleeuwen

  Als de temperaturen in de zomer pieken, geldt dat ook voor onze lichamen. In de middeleeuwen wakkerden godsdienstige machten die het toen voor het zeggen hadden, een steeds privatere en intiemere houding tot naaktheid aan. Meer info.
 • Steun MoMu: drie filantropen vertellen waarom

  Enthousiaste bezoekers kunnen zelf ook bijdragen aan de werking van het MoMu, op verschillende manieren. We vroegen aan drie filantropen hoe en waarom zij nu precies het Antwerpse ModeMuseum steunen. Meer info.
 • Mode uit Antwerpen: invloed & identiteit met Flora Miranda

  MoMu praat met Flora Miranda over de modereputatie van Antwerpen en toekomstgerichte designpraktijken. Meer info.
 • Mode uit Antwerpen: invloed & identiteit met Glenn Martens

  MoMu praat met zowel gevestigde groten als jong toekomst gefocust talent over de Antwerpse identiteit en de relevantie van de Belgische stempel binnen de internationale modewereld. Glenn Martens over de voor(oor)delen van de Belgische modereputatie. Meer info.
 • Het verhaal achter de beelden van de Mode 2.021 campagne

  Via de ‘Mode 2.021’ campagne wordt de rol van de moderne ontwerper herbekeken. De campagne bestaat uit een reeks sterk emotionele modebeelden die tot stand kwamen in samenspraak met zes topdesigners. Meer info.
 • Mode uit Antwerpen: invloed & identiteit met Walter Van Beirendonck

  MoMu praat met zowel gevestigde groten als jong toekomstgefocust talent over de Antwerpse identiteit & de relevantie van de Belgische stempel binnen de internationale modewereld. Walter Van Beirendonck over de Antwerpse mode-identiteit & being established Meer info.