Magazine

 • MoMu sprak met Julius Persoone, de chocolatier achter The MoMu Chocolate Collection

  Chocolatier Julius Persoone vertaalde twaalf silhouetten uit de MoMu-collectie naar evenveel unieke pralines. Hij geeft uitleg bij de inspiratie achter The MoMu Chocolate Collection. Meer info.
 • MoMu's cadeaugids voor de feestdagen: 6 geschenktips van MoMu voor jou!

  Op zoek naar het ideale kerstgeschenk of wil je jezelf eens verwennen? Bij MoMu Shop vind je alles voor een zalig eindejaar. Om keuzestress te vermijden, zet MoMu hier alvast zes cadeautips in de kijker. Meer info.
 • En de MoMu Award gaat naar... Laura Meier Hagested

  MoMu sprak met Laura Meier Hagested, net afgestudeerd aan de Antwerpse Modeacademie én winnaar van de MoMu Award, over de inspiratie achter haar collectie '(Please) Lose Yourself In Me' en haar plannen voor de toekomst. Meer info.
 • Het verhaal achter de trenchcoat: Deconstructie van een archetypisch kledingstuk

  In de collectiepresentatie tonen we nu een reeks gedeconstrueerde trenchcoats van avant-garde Belgische modeontwerpers. Ken jij het verhaal achter dit archetypisch kledingstuk? Meer info.
 • Antwerp Pride 2023: Expressieve grensverleggers

  Ter ere van Antwerp Pride geeft MoMu het woord aan Jordy Arthur Vaesen, Dana Montana en Lennie Blockmans, drie jonge LGBTQIA+’ers die via mode op verschillende manieren aan zelfexpressie doen. Meer info.
 • Duurzaamheid in museumzalen

  Ook bij MoMu staat duurzaamheid hoog op de agenda. Productiemanager Marie Vandecasteele maakt - samen met de scenografen en curatoren - een bewustere plek van de museumzalen. Meer info.
 • MoMu-collectie op reis: Inzicht in het bruikleenproces

  Conservator Wim Mertens vertelt wat bruiklenen precies zijn, waarom ze essentieel zijn bij het opstellen van nieuwe tentoonstellingen en waarom timing zo belangrijk is wanneer het gaat om het (uit)lenen van unieke kledingstukken. Meer info.
 • MoMu Shop: Zomerpret met MoMu-stempel

  De zomer staat weer voor de deur. MoMu Shop heeft alvast alles in huis om die zonnige dagen nog stralender te maken. Van exclusieve T-shirts tot bloemen- en boekenpracht, met deze tips is menig modefan klaar voor het nieuwe seizoen. Meer info.
 • De invloed van Man Ray op Belgische designers

  Romy Cockx, curator van 'Man Ray en mode', bespreekt de radicaliteit en vooruitziende blik van Man Ray en het belang van surrealisme binnen de Belgische mode en cultuur. Meer info.
 • Meet the interns

  Achter de schermen kan MoMu rekenen op de ondersteuning en expertise van heel wat stagiairs, die gedurende korte of lange tijd stage lopen op verschillende afdelingen. Maak kennis met de stagiairs van het museum. Meer info.