Magazine

 • En de MoMu Award gaat naar... Dominika Grzybek

  MoMu sprak met Dominika Grzybek, in 2022 afgestudeerd aan de Antwerpse Modeacademie én een van de twee winnaars van de MoMu Award, over haar tijd aan de Academie, de inspiratie achter haar collectie 'Ikebana' en haar plannen voor de toekomst. Meer info.
 • Internationale Vrouwendag: IO Van Oostveldt tussen kleding en kunst

  Het is bijna zover, Internationale Vrouwendag. Wij zetten de veelzijdige creativiteit van IO Van Oostveldt in de kijker, die door het traditionele rollenpatroon te lang onderbelicht bleef. Meer info.
 • Josephus Thimister: Dichtersbloed

  We blikken terug op het leven en werk van wijlen Josephus Thimister, wiens talent vaak wordt onderschat in de geschiedenis van de mode. Meer info.
 • 'MIRROR MIRROR' in vijf hoogtepunten

  'MIRROR MIRROR - Mode & de psyche’ wil bezoekers raken met een onverwachte dialoog tussen kunstinstallaties en avant-garde mode die thema's belicht als bodydysmorphia. We nemen je mee langs vijf niet te missen hoogtepunten. Meer info.
 • MoMu conserveert: Paar 18de-eeuwse schoenen

  Textielconservator Kim Verkens geeft uitleg bij de conservatie- en restauratiebehandeling van een paar 18de-eeuwse schoenen in MoMu's 'Collectiepresentatie: Mode uit de MoMu-collectie'. Meer info.
 • Beheer je termen met Opentheso

  Met het Dries Van Noten studiecentrum bundelen we de werking van de studiecollectie en de onderzoeksprojecten van het museum in één centrum. Tijdens een recente workshop kwam MoMu's beheer van thesauri en bijhorend gebruik van de Opentheso-tool aan bod. Meer info.
 • Een Ann Demeulemeester om op te zitten

  MoMu kan sinds kort uitpakken met heel wat nieuwe stukken van Ann Demeulemeester op maat van het museum. Geen silhouetten deze keer, wél een aantal van haar recente meubelontwerpen. We laten Demeulemeester aan het woord over haar groeiende interieurlijn. Meer info.
 • Het verhaal achter Raf Simons / Robert Mapplethorpe

  In een nieuw display van de collectiepresentatie schenkt MoMu aandacht aan het oeuvre van de Amerikaanse fotograaf Robert Mapplethorpe (1946-89) en hoe dit de inspiratiebron vormde voor Raf Simons’ lente-zomercollectie van 2017. Meer info.
 • MoMu's cadeaugids voor de feestdagen: Geschenktips voor heel het gezin!

  Wie goed luistert, hoort de feestdagen al rinkelen. MoMu Shop heeft alles in huis voor een glimlach-verzekerd geschenk voor je ouders, je kinderen of je favoriete modefan. Kerst-shoppingstress? Geen zorgen, wij zetten een aantal cadeautips op een rij. Meer info.
 • Schenker in de spotlights: Stan Schoonbaert

  De MoMu-bibliotheek ontvangt regelmatig schenkingen die ons in staat stellen om onze collectie uit te breiden. In de kijker: het persoonlijk Bartsons-archief van Stan Schoonbaert. Meer info.