Meteen naar de navigatie Meteen naar de belangrijkste inhoud
Tickets (Opens in a new tab)
Alle magazines

MoMu's cadeaugids voor de feestdagen: Geschenktips voor heel het gezin!

Wie goed luistert, hoort de feestdagen al rinkelen. MoMu Shop heeft alles in huis voor een glimlach-verzekerd geschenk voor je ouders, je kinderen of je favoriete modefan. Kerst-shoppingstress? Geen zorgen, wij zetten voor jou een aantal cadeautips op een rij. Van ‘limited edition’ sneakers tot een MoMu-koffiemok: met elke aankoop steun je het museum om 300 jaar modegeschiedenis te kunnen blijven bestuderen, verzamelen en delen met de wereld.

VERBAAS JE FAVORIETE MODEFAN MET DEZE EXCLUSIEVE CADEAUS

 • ‘Journal 3023’, agenda Walter Van Beirendonck, € 79,99
  1/5
 • Grounds x MoMu, sneakers, € 200 — maat 36 tot 41
  2/5
 • +32 MoMu Xclusive, riem, € 85
  3/5
 • Jennyfax x MoMu, slaapmasker, € 15
  4/5
 • ‘MIRROR MIRROR – Mode & de psyche’, tentoonstellingscatalogus, € 45
  5/5

Bevriend met een vergeetachtige modefan? Met de ‘Journal 3023’-agenda van Walter Van Beirendonck schep je op modieuze wijze structuur in hun leven. Of ga je liever ‘all out’ met een paar exclusieve Grounds X MoMu-sneakers van Antwerpse Modeafdeling-alumnus Mikio Sakabe? Wees er snel bij want de oplage is beperkt.

Delen je vrienden en jij net als het multidisciplinaire Antwerpse collectief +32 een passie voor kunst, mode en muziek? Met de ‘+32 MoMu Xclusive’-riem kunnen jullie de vriendschapsband nog hechter aanhalen. Ook voor de dromers heeft onze Shop wat in petto. Samen met de Japanse designer Jen-Fang Sheuh, bekend van het schattig-met-een-duister-kantje cultmerk Jennyfax, creëerde MoMu een uniek slaapmasker, nachtrust verzekerd.

Wat échte vrienden nog gemeen hebben is de liefde voor MoMu. Verras je mede-modefanaat met ‘MIRROR MIRROR – Mode & de psyche’, de catalogus bij de huidige tentoonstelling en dompel je onder in het verhaal achter de expo.

VERRAS JE MAMA MET DEZE TOPCADEAUS

 • Quinten Mestdagh, 'Error' sjaal, € 150
  1/4
 • Fibre Mood x MoMu, patroonpakket 'Lucy', € 13
  2/4
 • ‘Exploding Fashion: Making, Unmaking, and Remaking Twentieth Century Fashion’, tentoonstellingscatalogus, € 45
  3/4
 • MoMu, slaapmaskers, € 15 per masker
  4/4

Ook dit jaar staan er speciaal voor de mama’s modieuze cadeaus op het MoMu-menu! Dankzij de exclusieve Quinten Mestdagh-sjaal uit de MoMu Shop krijgt haar outfit een elegant accent tijdens het kerstdiner. De sjaal is geïnspireerd op Mestdaghs mastercollectie aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen 'DEFAULT BY BLISS'. Hierin komt het stereotype van de typische zijden bourgeois sjaal voor, in combinatie met een digitale knipoog.

Wie op Kerstdag creatief aan de slag wil gaan, kan dat met de maak-het-zelf naaipatronen van Fibre Mood. Dit Belgisch modelabel en magazine ontwikkelde het patroonpakket 'Lucy' op basis van een bedjasje uit de MoMu-studiecollectie dat je thuis kan omzetten in een handgemaakt kledingstuk.

Zei er iemand patronen? Duik samen in de wereld van patroonmaken van twintigste-eeuwse mode dankzij de catalogus van MoMu’s expo ‘Exploding Fashion: Van 2D tot 3D tot 3D-animatie'. Hiernaast, kan je ook in de MoMu Shop terecht voor verwennerij op budget! Met de MoMu-slaapmaskers geniet je mama van een heerlijke ‘beauty sleep’. Bovendien zien ze er ook nog eens mooi uit dankzij de bloemenprints die ontleend zijn aan enkele archiefstukken uit de collectie.

CADEAUS OM JE PAPA KERSTKRIEBELS TE GEVEN

 • Arte x MoMu, sjaal, € 70
  1/3
 • MoMu, mok, € 14
  2/3
 • 'Mode. De MoMu-Collectie', catalogus, € 59
  3/3

Dit jaar laten we hippe vaders niet in de kou staan. De Arte x MoMu-sjaal houden je papa warm tijdens deze winterdagen. Hierbij mag een smaakvol kopje koffie uit onze MoMu-mok zéker niet ontbreken.

Modeadept of niet, papa’s verdiepen zich ongetwijfeld maar al te graag in het verhaal achter de meer dan 38.000 stuks-tellende MoMu-collectie dankzij de bijhorende catalogus. Wie nog een stapje verder gaat, kiest voor een MoMu Friends-lidmaatschap. Als Friend kan je papa genieten van gratis toegang tot het museum, exclusieve rondleidingen en kortingen op tal van activiteiten. Speel je het slim, dan opteer je voor de Duo-formule en mag één extra persoon – je mama of jijzelf – meegenieten.

DEZE CADEAUS BRENGEN JE KIDS PAKKEN GELUK

 • Tom Schamp x MoMu, puzzel, mok, memoryspel en poster
  1/3
 • Tom Schamp x MoMu, puzzel, € 20
  2/3
 • Lex Pott x MoMu, Twist Crayons, € 19
  3/3

Samen met Tom Schamp heeft MoMu voor de kleine architecten en designers in wording heel wat cadeaus in petto. De illustrator creëerde speciaal voor MoMu een kleurrijke puzzel die een doorsnee van het museumgebouw onthuld. Hij trekt diezelfde illustratieve lijn door naar een reeks andere gadgets, waaronder een mok en vindingrijk memoryspel.

Gaan je kids graag creatief aan de slag? Met de Twist Crayons die Lex Pott exclusief voor MoMu ontwikkelde, breng je extra kleur in hun leven. De Nederlandse maker herleidt ‘pure’ materialen zoals hout, metaal of steen naar hun essentie. Die basisvormen keren steeds terug in zijn werk, zo ook in de wasco’s.

Als je nog steeds niet weet wat je die speciale persoon moet geven, breng dan zeker een bezoekje aan onze MoMu Shop om een van de bovenstaande cadeaus mee naar huis te nemen en er nog veel meer te ontdekken!