Van

Stephen Jones & Het Accent op Mode

Affichebeeld voor de tentoonstelling STEPHEN JONES & Het Accent op Mode. Een zwart/wit portretfoto van Stephen Jones die een van zijn sculpturale creaties draagt.

In het najaar van 2010 viert Stephen Jones de 30ste verjaardag van zijn Huis Stephen Jones Millinery. Het MoMu grijpt deze gelegenheid aan om het werk van deze bijzondere Britse hoedenmaker onder de aandacht te brengen. Daarenboven bezit MoMu de grootste collectie Stephen Jones hoeden ter wereld – meer dan 120 stuks - dankzij een langdurige bruikleen van de Antwerpse privé-verzamelaars Geert Bruloot en Eddy Michiels.

Praktische informatie

  • Locatie

    MoMu - ModeMuseum Antwerpen

Omschrijving van de tentoonstelling

De tentoonstelling Stephen Jones & Het Accent op Mode loodst je binnen in de unieke wereld van een hoedenmaker die reeds meer dan drie decennia samenwerkt met de grootste namen uit de internationale modescène: Jean Paul Gaultier, Thierry Mugler, Comme des Garçons, Claude Montana, John Galliano, Christian Dior, Azzedine Alaïa,Walter Van Beirendonck, Marc Jacobs,…

Stephen Jones bekleedt een unieke positie achter de schermen van de mode omwille van de ongeziene vrijheid die ontwerpers hem geven, waardoor zijn ontwerpen in belangrijke mate het collectiebeeld bepalen en sturen. Net zoals accenten aanzetten tot de juiste leeswijze en ritme van een tekst, zorgen Jones’ hoeden voor de juiste punctuatie van een silhouet.

Naast de vele samenwerkingsverbanden met ontwerpers gaan we dieper in op Jones’ werk voor film, muziek en fotografie, zijn beginjaren in het Londen van de New Romantics aan het einde van de jaren 1970, de unieke relatie met het mode-icoon Anna Piaggi, alsook het ontwerpproces en de inspiratiebronnen achter zijn creaties.

Tentoonstelling onder leiding van
Curatoren: Geert Bruloot, Kaat Debo | Scenografie: Geert Bruloot | Met bijzondere dank aan: Stephen Jones