Van

Dries Van Noten. Inspirations

Een dertigtal modellen loopt de finale op de catwalk van Dries Van Noten met een roze achtergrond vol bloemen.

Voor de eerste maal in zijn carrière ontsluit ontwerper Dries Van Noten zijn oeuvre in een tentoonstelling; geen klassieke retrospectieve, maar een intieme tocht doorheen zijn artistiek universum. Aan de hand van verschillende thema’s zal de ontwerper op een visueel indrukwekkende wijze inzage geven in zijn werk, zijn unieke creatieproces en inspiratiebronnen.

Praktische informatie

  • Locatie

    MoMu - ModeMuseum Antwerpen

Omschrijving van de tentoonstelling

De tentoonstelling brengt verschillende kunstdisciplines samen aan de hand van een assemblage van historische, beeldende, etnische, filmische en geografische referenties. De invloeden, parallellen en tegenstellingen in het oeuvre van Dries Van Noten worden bijeengebracht in een tentoonstelling die mode combineert met de wereld van de beeldende en schone kunsten.

Met werk van o.a. Yves Klein, Thierry De Cordier, Victor Vasarely, Damien Hirst, Cecily Brown, Pol Bury, Christopher Wool, Hubert Duprat, Pablo Picasso, Mark Rothko en James Tissot.

Dries Van Noten. Inspirations Tentoonstelling ontworpen en gerealiseerd door Les Arts Décoratifs, Parijs (01.03.2014-02.11.2014); georganiseerd in Antwerpen door het MoMu - ModeMuseum Provincie Antwerpen.

Tentoonstelling onder leiding van
Curator: Karen Van Godtsenhoven | Scenografie: ARTER | Met bijzondere dank aan: Musée des Arts Décoratifs, Parijs