Doe een gift

Maak van geven een kunst. Als filantroop engageer je je in een project dat aansluit bij jouw passie en ontvang je een fiscaal voordeel in ruil voor je gift.

Je bent geïnteresseerd om te geven aan het Fonds Vrienden van MoMu bij de Koning Boudewijnstichting. Hoe maakt geven een verschil?

Je gift gaat naar het mogelijk maken van educatieve ruimtes: het auditorium, het atelier en de bibliotheek. Dit zijn belangrijke plaatsen in het museum, want het mogelijk maken van educatie, een kritische blik en het aanmoedigen van dialoog zijn grote verantwoordelijkheden.

Meer dan ooit is mode een medium om mensen en tijden vanuit verschillende perspectieven beter te begrijpen. Mode is namelijk zoveel meer dan kleding, het bouwt bruggen tussen culturen en gemeenschappen.

Deel je in deze bevlogenheid? Word filantroop en schenk aan MoMu.

Ik ben trots om het MoMu te steunen en gezien MoMu's reputatie en ambities, is mijn gift goed besteed.

Laura De Groen, filantroop

Als een geboren en getogen Antwerpenaar draag ik het MoMu al vele jaren een warm hart toe.

Linda De Keulenaer, filantroop

Your donation will go towards MoMu's educational spaces: the auditorium, atelier and library. These are important spaces in the museum, because facilitating education, critical perspectives and dialogue is a prime responsibilitiy.

 • 1/2
  MoMu Antwerp | Bob Van Mol
 • 2/2

Help kinderen en jongeren schoonheid in vraag te stellen en moedig hen aan om met mode te experimenteren. In een superdivers Antwerpen, met meer dan 170 nationaliteiten, kan mode alle gemeenschappen de hand reiken. Je gift ondersteunt het opzetten van het MoMu atelier waarin kinderen en jongeren samenwerken rond mode en kleding

Direct contact met materialen en technieken is een onvervangbare vorm van educatie. Leren via objecten is een verrijkende en inspirerende ervaring voor studenten van elke leeftijd. De studiecollectie in de bibliotheek biedt een tactiele onderzoeksgarderobe van de afgelopen eeuwen. Met je gift maak je tactiel leren mogelijk, zowel voor amateurs als professionals.

Door fysiek contact kun je een object pas echt bestuderen. Zo leren we materialen en technieken beter begrijpen.

Studenten Textielontwerp KASK Gent

Mode is een aantrekkelijke lens om de wereld op nieuwe manieren te bekijken, om diepgaande en bredere perspectieven te ontdekken. Het auditorium is een platform voor dialoog. Debat moet aangemoedigd worden, tegenstrijdige standpunten mogen bij elkaar komen en verschil moet gevierd worden. Je gift helpt MoMu bij het opzetten van het auditorium.

Als ik deuren kan openen voor iemand die de modewereld wil leren kennen, dan is mijn filantropie het waard!

Hilary Dalton-Slegers, filantroop en oprichter van het Fonds Vrienden van MoMu

Giften worden ingezet voor de renovatie van de educatieve ruimtes: het kinderatelier, het auditorium en de infrastructuur voor de studiecollectie in de leeszaal van de bibliotheek. Deze ruimtes zullen bij de heropening van het museum opnieuw toegankelijk zijn voor bezoekers.

Een gift verloopt via een officieel geregistreerd fonds bij de Koning Boudewijnstichting. Dit biedt verschillende voordelen.

 • Je ontvangt een belastingvoordeel tot 45% op het bedrag van je gift. De Koning Boudewijnstichting bezorgt je hiervoor een attest. ** Uitzonderlijk zijn giften tot 31 december 2020 tot 60% aftrekbaar dankzij bijkomende covid-19 steunmaatregelen.
 • Je bent verzekerd dat je gift correct wordt ingezet. De Koning Boudewijnstichting controleert de werking van het fonds. Bovendien wordt het fonds beheerd door twee onafhankelijke filantropen.
 • Een gift is al mogelijk vanaf €40, zowel als particulier of als bedrijf. Er is geen maximum bedrag.

Als donateur kan je nu een bijzondere vermelding in het nieuwe MoMu krijgen. Doe je een gift van 500 euro of meer, dan ontvang je een plaatje met vermelding op één van de stoelen in het auditorium. Kies voor een vermelding van je eigen naam of draag het op aan familie of vrienden.

Met je gift ondersteun je de ontwikkeling van de educatieve ruimtes in MoMu., maar je steunt meer dan een fysieke ruimte. Het auditorium is zelfs een cruciale ruimte in het museum. Je gift creëert ruimte voor dialoog om mode in vraag te stellen. In een wereld overladen met informatie, help je bezoekers hun perspectief te verdiepen en te verscherpen. Je steun aan het auditorium maakt het volbrengen van deze missie mogelijk.

 • Twee zwarte plaatjes van metaal met witte letters erop. De achtergrond is blauw en lila.
  1/4
  MoMu Antwerp | Monica Ho
 • Technische tekening van drie stoelen in het auditorium.
  2/4
  MoMu Antwerp
 • Beeld van het certificaat met vermelding van de naam.
  3/4
  MoMu Antwerp | Monica Ho
 • Twee zwarte plaatjes met witte letters op een grijze achtergrond.
  4/4
  MoMu Antwerp | Monica Ho

Hoe krijg je naamsvermelding:

 1. Klik hier om het formulier in te vullen
 2. Na invullen van het formulier ontvang je instructies om de gift te doen.

Het plaatje zal 3 jaar vanaf de opening op de stoel blijven. Bovendien ontvangt u ook nog een fiscaal attest van de Koning Boudewijnstichting. Na verwerking van uw gift, ontvangt u een certificaat.

Hoe een gift overmaken?

 • Steun met je verjaardagsfeest!

  Komt je verjaardag eraan en voel je je vrijgevig? Vraag dan om giften aan MoMu als cadeau! De giften van je gasten komen ten goede aan het atelier, het auditorium en de bibliotheek. Jij en je gasten steunen hiermee onze missie om mensen te versterken met een creatieve en kritische blik op mode.

  Alle giften worden verwerkt door de Koning Boudewijnstichting. Je gasten ontvangen tot 45% belastingvoordeel voor giften vanaf €40 euro. De Koning Boudewijnstichting bezorgt je gasten een fiscaal attest in februari van het aankomende jaar. Zowel particulieren als bedrijven kunnen giften doen.

  Je kunt simpelweg het bankrekeningnummer van de Koning Boudewijnstichting en de unieke gestructureerde mededeling voor MoMu toevoegen aan je uitnodiging.

  Rekeningnummer: IBAN BE10 0000 0000 0404
  BIC: BP0TBEB1
  Gestructureerde mededeling: +++018/0270/00059+++

  Je kan het ons laten weten wanneer je giften vraagt, maar dit hoeft niet. Voor vragen neem je onderaan contact met ons op.

 • Doe een gift via overschrijving

  Je kunt via online banking of via de bank een overschrijving doen.

  Rekeningnummer: IBAN BE10 0000 0000 0404

  BIC: BP0TBEB1

  Gestructureerde mededeling: +++018/0270/00059+++

 • Doe een online gift via de Koning Boudewijnstichting

  Via de website van de Koning Boudewijnstichting kan je je gift direct doen.

  Doe nu een gift

Vragen of opmerkingen

Heb je een vraag of opmerking over geven?
+32 (0) 3 470 2771