Meteen naar de navigatie Meteen naar de belangrijkste inhoud
Tickets (Opens in a new tab)
Alle magazines

MoMu Shop: Zomerse collabs

MoMu x Grounds Hanky sneakers
Akhil Babu

Op zoek naar een origineel cadeau voor een geliefde of jezelf? Bij MoMu Shop vind je alles om de lente en de zomer meer kleur te geven. Ontdek hier alvast drie items die het leven en de planeet mooier maken.

MoMu x Grounds sneakers

 • Grounds x MoMu Hanky sneakers
  MoMu x Grounds Hanky sneakers, € 245, maat 37 tot 41
  1/2
  Courtesy Grounds
 • Grounds x MoMu Hanky sneakers
  De motieven op de zakdoek zijn gebaseerd op historische textielfragmenten uit de studiecollectie van de MoMu-bibliotheek
  2/2
  Courtesy Grounds

Speciaal voor MoMu Shop creëerde het Japanse footwearmerk Grounds een exclusieve sneaker. Die bestaat uit een muiltje met een geknoopte zakdoek. Voor de unieke print liet Mikio Sakabe, de alumnus van de Antwerpse Modeacademie die achter het label schuilgaat, zich inspireren op prints uit de studiecollectie van de MoMu-bib.

Draagtas RE Antwerp

MoMu x RE Antwerp draagtas
Draagtas RE Antwerp, € 39
Courtesy RE Antwerp

Van reststoffen mode maken, dat is het talent van RE Antwerp. In het sociale modeatelier werkt modeontwerper Tim Van Steenbergen samen met vluchtelingen en nieuwkomers. Voor MoMu Shop creëerden ze een draagtas gemaakt uit de stoffen die MoMu vroeger voor signalisatie gebruikte.

Sustainable potlood

MoMu x Perpetua potlood
MoMu x Perpetua potlood, € 10
Courtesy Perpetua

Naast afgedankte stoffen krijgen ook andere materialen een nieuw leven in de MoMu Shop. Zo vind je er nu onder meer het eerste potlood dat voor 80% bestaat uit gerecycleerd grafietpoeder. Met dit potlood van Italiaanse makelij geef je dus niet alleen je fantasie, maar ook een betere wereld vorm.

Twee kinderen staan in de kids corner van MoMu Shop
Jeroen Broeckx

Ook zo enthousiast over mode? Kom langs in onze MoMu Shop en zoek een origineel souvenir of exclusief cadeau! Meer info