Meteen naar de navigatie Meteen naar de belangrijkste inhoud
Tickets (Opens in a new tab)
Alle magazines

Meet our MoMu Friends

Maak kennis met twee MoMu Friends. Beiden zijn ze sinds jaar en dag trouwe bezoekers van het museum en gepassioneerd door schoonheid en mode. Ze vertellen over hun hechte band met MoMu en wat een jaarlidmaatschap zo uniek maakt.

Ann Verhaert, leefgroepbegeleidster Bijzondere Jeugdzorg

Ann Verhaert
Mistral Guidotti

ANN VERHAERT: "Liefde voor schoonheid kreeg ik mee van mijn moeder en daar is mode een aspect van. Ik werk in de Bijzondere Jeugdzorg, waar ik dagelijks geconfronteerd word met problemen van allerlei aard. Schoonheid, en dus ook mode, helpt mij bij het verwerken hiervan. Het is helend en zalft de ziel. Althans, zo ervaar ik dat. De rode draad doorheen de tentoonstellingen is de kwaliteit die MoMu keer op keer brengt. Met stip op de eerste plaats staat ‘Margiela, de Hermès jaren’, mijn persoonlijke favoriet. Ik bewonder Margiela omwille van zijn creativiteit en avant-gardistische aanpak. Ook ‘E/MOTION. Mode in transitie’ zinderde echt na. Ik vond het frappant om te zien hoe mode en maatschappij hand in hand gaan, hoe mode de tijdsgeest weerspiegelt.

De keuze om mij aan te sluiten bij MoMu Friends was eigenlijk evident. Het is een fijne, democratische formule en een geweldig aanbod. Bovendien kan je als Friend exclusieve rondleidingen met de curatoren meepikken. Zo is het in feite ook begonnen: samen met enkele vrienden schreef ik me in voor een rondleiding in de Dries Van Noten-tentoonstelling. De gids liet een geweldige indruk na en sindsdien ben ik een overtuigde MoMu Friend."

 • 'Margiela, de Hermès jaren', 2017
  1/3
  Stany Dederen
 • 'E/MOTION. Mode in transitie', 2021
  2/3
  Stany Dederen
 • 'Dries Van Noten. Inspirations', 2015
  3/3
  Koen de Waal

Arthur Fonteyn, productieverantwoordelijke MXDVS & @booksinantwerp

Arthur Fonteyn
Mistral Guidotti

ARTHUR FONTEYN: "Mijn eerste bezoek aan MoMu dateert van 2011. Mijn moeder nam me toen mee naar de Walter Van Beirendonck-expo. Ik was nog niet even hard bezig met mode en heb achteraf gezien niet zo goed opgelet. Daar heb ik nu veel spijt van. Enkele jaren later ging ik tijdens een schooluitstap samen met mijn klasgenoten naar ‘Footprint’. Sindsdien woon ik elke tentoonstelling bij. Het is een traditie geworden en ik heb er heel wat herinneringen gemaakt. Mijn vriendin en ik delen eenzelfde passie voor mode: ‘Dries Van Noten. Inspirations’ was onze eerste echte date, de plek waar de vonk oversloeg.

Wat MoMu voor mij onderscheidt, is de focus op zowel Belgische als opkomende ontwerpers: Botter, Wales Bonner, jonge designers wier werk ik op de voet volg, krijgen bij MoMu een plaats in de opstelling. Ik bezoek elke tentoonstelling meerdere keren en steeds opnieuw voel ik me als een kind in een speelgoedwinkel. Ook ben ik een fervent boekenverzamelaar: ik kan het niet laten om achteraf de catalogus mee naar huis te nemen. Net daarom is mijn lidmaatschap een absolute meerwaarde: ik kan zo vaak als ik wil gratis naar het museum en ik geniet van een korting op het boek bij de expo’s."

 • 'Walter Van Beirendonck: Dream the World Awake', 2011
  1/3
  Ronald Stoops
 • 'Footprint: Het spoor van schoenen in de mode', 2015
  2/3
  Koen de Waal
 • 'Dries Van Noten. Inspirations', 2015
  3/3
  Koen de Waal

Ben je een liefhebber van mode en van MoMu? Kom je graag naar onze tentoonstellingen, lezingen, workshops en ontmoet je graag zielsverwanten? Word dan vandaag nog MoMu Friend! Kies de jaarformule die bij je past en geniet van tal van voordelen. Meer info

Lidmaatschappen gestart in 2022 blijven geldig tot en met 31 december 2023.