Olivier Theyskens – She walks in beauty 12.10.17 > 15.04.18

MoMu’s najaarsexpositie Olivier Theyskens – She walks in beauty neemt je mee op ontdekkinsgreis met een van de meest intrigerende Belgische ontwerpers: Olivier Theyskens. De tentoonstelling traceert zijn creatieve evolutie doorheen twintig jaar in de modewereld, zijn vakmanschap en de verschillende sferen van zijn werk doorheen een veelheid aan silhouetten die de geest van de haute couture ademen.

 

Van de donkere romantische kant van zijn vroege collecties die hem internationale faam opleverden, tot de nieuwe visie op couture die hij bij Rochas uittekende, zijn meesterschap van patroon en textielbewerking bij Nina Ricci, zijn Amerikaans avontuur bij Theyskens’ Theory en de heropstart van zijn eigen label, Olivier Theyskens, verraden alle silhouetten de hand van de meester.

 

Zijn uitstekend talent voor tekenen en zijn autodidactische manier van werken geven een scherp inzicht in de verschillende aspecten van de hedendaagse modewereld: van couture tot semi-couture en prêt-à-porter collecties

 

De visuele ontdekkingsreis wordt geflankeerd door literaire stemmen die een tegenwicht bieden aan de overvloed van beelden, met name foto’s, films en tekeningen, die het creatief proces van deze buitengewone ontwerper tonen.

 

De Theyskens muze verandert doorheen de tijd: ze is romantisch, mysterieus, sterk en elegant, zowel oud als jong, maar ze gaat in schoonheid waar ze ook gaat.

 

Nina Ricci by Olivier Theyskens F/W 2007-2008, Photo: Sybille Walter, Encens Magazine, 2007 - Model: Hannelore Knuts - Styling: Haider Ackermann Hair & Make-up: Carole Colombani