Installatie | FAÇON JACMIN 05.12.17 > 07.01.18

MoMu steunt de eerste editie van de Belgian Fashion Awards, een initiatief van Flanders DC / for Fashion, MAD, Knack Weekend en Le Vif Weekend.


De prijs voor "Emerging Talent of the Year" ging dit jaar naar FAÇON JACMIN; een jong label uit Brussel en Parijs met een unieke garderobe helemaal in denim. "Façon", of "manier" in het Frans, staat voor een houding, een bepaalde manier van gekleed te zijn.


Het label werd in 2016 opgericht door de Belgische tweelingzussen: Alexandra en Ségolène Jacmin. Alexandra is afgestudeerd aan La Cambre en werkte als modeontwerpster bij Maison Martin Margiela en Jean-Paul Gaultier in Parijs. Ségolène, die als consultant werkte en ondernemers coachte, neemt de zakelijke kant voor haar rekening.


Met z’n tweeën bewieroken ze denim als een tijdloze stof, als het meest intieme materiaal en als een sterk symbool van jeugdigheid. Bij FAÇON JACMIN heeft denim verschillende karakters: gedrapeerd of gestructureerd, elegant of casual, zacht of ruw, donkerblauw of afgewassen, stoer of verfijnd.


Voor hun stoffen selecteren ze artisanale denims uit Japan en voor de productie van de kleding werken ze uitsluitend samen met denim specialisten in Europa.


FAÇON JACMIN belichaamt de persoonlijke zoektocht van de tweeling naar een tijdloze, duurzame en krachtige kledingkast voor vrouwen.


In de inkomhal van het MoMu presenteren Alexandra en Ségolène Jacmin een installatie van hun werk zoals ze zijn: op verkenning doorheen het Belgische en Franse landschap in hun reizende boetiek. De installatie is gratis bezoeken in de inkomhal van het MoMu.


Foto: Hugo Comte