Verhalen

 • MoMu Gift Guide: 5 cadeautips van MoMu voor jou

  Kerstmis loert om de hoek maar heb je nog geen geschenkinspiratie? Een tof boek, een MoMu Fashion Walk, of zelfs een handgemaakte verrassing, hier zijn 5 cadeautips van MoMu! Meer info.
 • Het verhaal achter Textiel in Verzet: curatoren aan het woord

  Wie zijn Samira Bendadi en Mashid Mahadjerin en waar haalden zij hun inspiratie vandaan voor de inspirerende en pakkende verhalen in de nieuwe expo van Textiel in Verzet? Meer info.
 • Zwart als rouwkleur: 5 weetjes over de kleur zwart

  De kleur zwart – dof, glansloos, somber zwart – is de gepaste keuze van kleur voor je rouwkleding op Allerheiligen 1 november. Zwart is al even in onze middens; in donkere tijden is het de verkozen tint. Meer info.
 • En de MoMu award gaat naar...

  Elk jaar bekroont het MoMu een pas afgestudeerde aan de modeacademie van Antwerpen. Dit jaar ging de award naar Quinten Mestdagh met zijn vrouwencollectie ‘Default by bliss’. Meer info.
 • Geestverwanten: de radicale poëzie van Japanse en Belgische ontwerpers

  Van 18 oktober 2019 tot 19 april 2020 kun je in het MAS terecht voor 'Cool Japan', een tentoonstelling die je meeneemt in de wereldwijde fascinatie voor de Japanse beeldcultuur. Door een aantal unieke bruiklenen, maakt MoMu ook deel uit van de expo! Meer info.
 • Ontmoet onze MoMu Young Voices

  Hier zijn ze! De jongerencrew van MoMu: 11 jongeren tussen 19 - 29 jaar met een gedeelde passie voor mode en kunst. Samen met MoMu organiseren ze hun allereerste event op 5 oktober in Bar Chapel. Wie zijn deze jongeren en wat hebben ze in petto? Meer info.
 • 4 verrassende items uit de MoMu-bibliotheekcollectie

  Denk je bij het woord ‘bibliotheek’ spontaan aan een stoffige, muffe plek waar de tijd lijkt stil te staan? Think again! Onze MoMu-bibliotheek zet die misvatting meteen recht. Meer info.
 • Achter de MoMu schermen: Het verhuis van de MoMu-collectie

  Nog tot 2020 sluit MoMu tijdelijk de deuren voor een grondige renovatie. Wat gebeurt er in tussentijd achter de schermen van het museum met haar collectie? Meer info.
 • Olivier Theyskens’ Modeodyssee

  Vanaf 15/06/2019 tot 5/01/2020 kan men in het Kant-en Modemuseum in Calais enkele stukken uit de MoMu collectie bewonderen. In het jubileumtentoonstelling ‘In Praesentia’, gecureerd door Lydia Kamitsis, bruikleent MoMu zeven stukken van hem! Meer info.
 • Nestverlaters: Een Korte Geschiedenis van de Afstudeershow van de Academie

  Aan het begin van de zomer richt de internationale modewereld naar goede gewoonte een verwachtingsvolle blik op Antwerpen. Elk jaar opnieuw bereidt een nieuwe generatie studenten zit voor op het moment: de afstudeershow. Meer info.