Verhalen

 • Achter de MoMu schermen: Het verhuis van de MoMu-collectie

  Nog tot 2020 sluit MoMu tijdelijk de deuren voor een grondige renovatie. Wat gebeurt er in tussentijd achter de schermen van het museum met haar collectie? Meer info.
 • Olivier Theyskens’ Modeodyssee

  Vanaf 15/06/2019 tot 5/01/2020 kan men in het Kant-en Modemuseum in Calais enkele stukken uit de MoMu collectie bewonderen. In het jubileumtentoonstelling ‘In Praesentia’, gecureerd door Lydia Kamitsis, bruikleent MoMu zeven stukken van hem! Meer info.
 • Nestverlaters: Een Korte Geschiedenis van de Afstudeershow van de Academie

  Aan het begin van de zomer richt de internationale modewereld naar goede gewoonte een verwachtingsvolle blik op Antwerpen. Elk jaar opnieuw bereidt een nieuwe generatie studenten zit voor op het moment: de afstudeershow. Meer info.
 • Laat thuis je creativiteit los met onze DIY video's!

  Geen beter moment om creatief te zijn dan tijdens een vakantie! Daarom voorziet MoMu ook dit jaar een gevarieerd aanbod kinderateliers tijdens de schoolvakanties. Meer info.
 • Vijf dingen die je tijdens de MoMu Fashion Walk ontdekt

  De MoMu Fashion Walk is een uitgelezen kans om de stad Antwerpen op een andere manier te beleven. De wandeling voert je niet enkel langs designerwinkels, maar ook langs iconische gebouwen en plaatsen die Antwerpen tot dé modestad hebben gemaakt. Meer info.
 • Ontmoet SOFT? kunstenaars uit de jaren '70 en '80

  MoMu focust voor de eerste keer niet op mode. ‘SOFT? Tactiele Dialogen’ presenteert werk van Belgische textielkunstenaars uit de jaren 70 en 80 uit de MoMu collectie in dialoog met hedendaagse kunstenaars die zich vrij uitdrukken in textiel. Meer info.
 • Vijf jurken uit de MoMu collectie

  MoMu verzamelde door de jaren heen een enorme collectie, toch werden nog niet alle stukken tentoongesteld. In de MoMu-collectie schuilen enkele verborgen parels met een boeiende geschiedenis. Meer info.
 • Ontmoet SOFT? kunstenaar: Kati Heck

  Kati Heck maakt sculpturale installaties, kortfilms en monumentale schilderijen. Haar schilderkunst versmelt de beeldtaal van de Oude Meesters met Duitse kunstenaars als Otto Dix en Georg Grosz. Meer info.
 • Souvenirs uit de garderobe van het huis Arenberg

  Dit najaar haalt Museum M de kunstcollectie van de adellijke familie Arenberg in huis. De tentoonstelling ‘Macht en Schoonheid. De Arenbergs’ brengt je binnen in de bijzondere wereld van de familie Arenberg. Meer info.
 • Ontmoet SOFT? kunstenaar: Wiesi Will

  Laure Van Brempt & Vera Roggli zijn het Antwerpse duo achter Wiesi Will. Hun samenwerking ontstond uit hun gedeelde liefde voor materialen, duurzaam vakmanschap en experimenteel onderzoek naar structuren en texturen. Meer info.