Verhalen

 • Vijf MoMu verhalen die je nu moet lezen

  Heb je ook nood aan een afleiding? Wij bieden bij jou thuis een bron van verwondering, inspiratie en verbeelding! Wij geven jullie alvast voldoende leesvoer! Meer info.
 • MoMu4Kids: Doe-het-zelfvideo's om thuis creatief aan de slag te gaan!

  Voor de jongste MoMu fans hebben we een nieuwe reeks MoMu4Kids doe-het-zelfvideo’s! De allerjongsten onder ons kunnen creatief aan de slag met spullen die ze al thuis hebben! Meer info.
 • Internationale Vrouwendag: Martin Margiela en zijn designfilosofie

  Het is bijna zover, Internationale Vrouwendag. MoMu brengt hulde aan een ontwerper wiens designfilosofie de vrouw centraal stelt: Martin Margiela. Meer info.
 • MoMu Gift Guide: 5 cadeautips van MoMu voor jou

  Kerstmis loert om de hoek maar heb je nog geen geschenkinspiratie? Een tof boek, een MoMu Fashion Walk, of zelfs een handgemaakte verrassing, hier zijn 5 cadeautips van MoMu! Meer info.
 • Het verhaal achter Textiel in Verzet: curatoren aan het woord

  Wie zijn Samira Bendadi en Mashid Mahadjerin en waar haalden zij hun inspiratie vandaan voor de inspirerende en pakkende verhalen in de nieuwe expo van Textiel in Verzet? Meer info.
 • Zwart als rouwkleur: 5 weetjes over de kleur zwart

  De kleur zwart – dof, glansloos, somber zwart – is de gepaste keuze van kleur voor je rouwkleding op Allerheiligen 1 november. Zwart is al even in onze middens; in donkere tijden is het de verkozen tint. Meer info.
 • En de MoMu award gaat naar...

  Elk jaar bekroont het MoMu een pas afgestudeerde aan de modeacademie van Antwerpen. Dit jaar ging de award naar Quinten Mestdagh met zijn vrouwencollectie ‘Default by bliss’. Meer info.
 • Geestverwanten: de radicale poëzie van Japanse en Belgische ontwerpers

  Van 18 oktober 2019 tot 19 april 2020 kun je in het MAS terecht voor 'Cool Japan', een tentoonstelling die je meeneemt in de wereldwijde fascinatie voor de Japanse beeldcultuur. Door een aantal unieke bruiklenen, maakt MoMu ook deel uit van de expo! Meer info.
 • Ontmoet onze MoMu Young Voices

  Hier zijn ze! De jongerencrew van MoMu: 11 jongeren tussen 19 - 29 jaar met een gedeelde passie voor mode en kunst. Samen met MoMu organiseren ze hun allereerste event op 5 oktober in Bar Chapel. Wie zijn deze jongeren en wat hebben ze in petto? Meer info.
 • 4 verrassende items uit de MoMu-bibliotheekcollectie

  Denk je bij het woord ‘bibliotheek’ spontaan aan een stoffige, muffe plek waar de tijd lijkt stil te staan? Think again! Onze MoMu-bibliotheek zet die misvatting meteen recht. Meer info.