Verhalen

 • Geestverwanten: de radicale poëzie van Japanse en Belgische ontwerpers

  Van 18 oktober 2019 tot 19 april 2020 kun je in het MAS terecht voor 'Cool Japan', een tentoonstelling die je meeneemt in de wereldwijde fascinatie voor de Japanse beeldcultuur. Door een aantal unieke bruiklenen, maakt MoMu ook deel uit van de expo! Meer info.
 • Ontmoet onze MoMu Young Voices

  Hier zijn ze! De jongerencrew van MoMu: 11 jongeren tussen 19 - 29 jaar met een gedeelde passie voor mode en kunst. Samen met MoMu organiseren ze hun allereerste event op 5 oktober in Bar Chapel. Wie zijn deze jongeren en wat hebben ze in petto? Meer info.
 • 4 verrassende items uit de MoMu-bibliotheekcollectie

  Denk je bij het woord ‘bibliotheek’ spontaan aan een stoffige, muffe plek waar de tijd lijkt stil te staan? Think again! Onze MoMu-bibliotheek zet die misvatting meteen recht. Meer info.
 • Achter de MoMu schermen: Het verhuis van de MoMu-collectie

  Nog tot 2020 sluit MoMu tijdelijk de deuren voor een grondige renovatie. Wat gebeurt er in tussentijd achter de schermen van het museum met haar collectie? Meer info.
 • Olivier Theyskens’ Modeodyssee

  Vanaf 15/06/2019 tot 5/01/2020 kan men in het Kant-en Modemuseum in Calais enkele stukken uit de MoMu collectie bewonderen. In het jubileumtentoonstelling ‘In Praesentia’, gecureerd door Lydia Kamitsis, bruikleent MoMu zeven stukken van hem! Meer info.
 • Nestverlaters: Een Korte Geschiedenis van de Afstudeershow van de Academie

  Aan het begin van de zomer richt de internationale modewereld naar goede gewoonte een verwachtingsvolle blik op Antwerpen. Elk jaar opnieuw bereidt een nieuwe generatie studenten zit voor op het moment: de afstudeershow. Meer info.
 • Laat thuis je creativiteit los met onze DIY video's!

  Geen beter moment om creatief te zijn dan tijdens een vakantie! Daarom voorziet MoMu ook dit jaar een gevarieerd aanbod kinderateliers tijdens de schoolvakanties. Meer info.
 • Vijf dingen die je tijdens de MoMu Fashion Walk ontdekt

  De MoMu Fashion Walk is een uitgelezen kans om de stad Antwerpen op een andere manier te beleven. De wandeling voert je niet enkel langs designerwinkels, maar ook langs iconische gebouwen en plaatsen die Antwerpen tot dé modestad hebben gemaakt. Meer info.
 • Ontmoet SOFT? kunstenaars uit de jaren '70 en '80

  MoMu focust voor de eerste keer niet op mode. ‘SOFT? Tactiele Dialogen’ presenteert werk van Belgische textielkunstenaars uit de jaren 70 en 80 uit de MoMu collectie in dialoog met hedendaagse kunstenaars die zich vrij uitdrukken in textiel. Meer info.
 • Vijf jurken uit de MoMu collectie

  MoMu verzamelde door de jaren heen een enorme collectie, toch werden nog niet alle stukken tentoongesteld. In de MoMu-collectie schuilen enkele verborgen parels met een boeiende geschiedenis. Meer info.