Up to date met MoMu

 • Het verhaal achter het kledingstuk: HW1993-94 'Artisanal' jurk van Maison Martin Margiela

  Dankzij Kristina De Coninck vond een bijzondere kledingstuk de weg naar de MoMu collectie. Het persoonlijk verhaal dat achter dit object schuilgaat, wordt als 'oral history' bewaard in het museum. Meer info.
 • Mondmaskers: door de eeuwen heen en vooruitblik op de komende eeuw

  Omdat mondmaskers een rode draad vormen doorheen de voorbije eeuwen, zal een terugblik op verschillende sleutelmomenten uit de geschiedenis heel wat onthullen over dit gebruiksvoorwerp en zowel de moeilijkheden als de mogelijkheden ervan belichten. Meer info.
 • En de MoMu award gaat naar...

  Elk jaar bekroont het MoMu een pas afgestudeerde aan de modeacademie van Antwerpen. Dit jaar ging de award naar Annemarie Saric met haar vrouwencollectie ‘Luxus Für Alle’. Meer info.
 • Het verhaal achter het kledingstuk: L/Z 1992 witte 'caban' van Maison Martin Margiela

  Dankzij Annick Vandecappelle vond een bijzondere kledingstuk de weg naar de MoMu collectie. Het persoonlijke verhaal dat achter dit object schuilgaat, wordt als ‘oral history’ bewaard in het museum. Meer info.
 • Coco Chanel’s mantelpakje: het legendarische Chanel harnas

  Tijdens de renovatie van het gebouw blijft MoMu haar belofte om elders te inspireren waarmaken. Dit keer reist een collectiestuk naar Palais Galliera, waar de expo ‘Gabrielle Chanel, Manifeste de mode’ te zien is! Meer info.
 • MoMu sprak met B-architecten: Kom meer te weten over de renovatie

  MoMu heropent tijdens het weekend van 4 en 5 september 2021. Spannende tijden, niet in het minst voor het team van B-architecten, het gereputeerde Belgische architectenbureau dat instond voor de renovatie. Meer info.
 • Vier manieren om thuis aan mode-onderzoek te doen

  Mode-onderzoek is niet eenvoudig als je alleen op online bronnen kan terugvallen. Onze MoMu-bibliotheek was zich van bij het begin van dit probleem bewust en biedt je een oplossing! Meer info.
 • Pride & Fashion: Modestudenten die de normen uitdagen

  Normen in vraag stellen en grenzen doorbreken is waar Pride vooral om draait. Ter gelegenheid van de jaarlijkse Antwerp Pride spraken we met twee studenten van de Antwerpse Modeacademie: Malene Ahlert en Ezio Costa. Meer info.
 • Nestverlaters: De rol van modetekeningen in het creatieve proces van ontwerpen

  De eerste stap in het creëren van mode is potlood en papier. Dit is een principe waar de Antwerpse Modeacademie zich van dag een aan vast houdt. Ontdek waarom het zo belangrijk is om mode te schetsen in de Antwerpse modeacademie. Meer info.
 • Mode & zelf-isolatie: kuntenares en model Kristina De Coninck

  Ontdek hoe Kristina De Coninck zich sinds de uitbraak van het Corona virus bezighoudt Meer info.