Verhalen

 • En de MoMu Award gaat naar...

  MoMu reikt elk jaar de MoMu Award uit aan een masterstudent van de modeafdeling van de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen. Deze prijs wordt toegekend aan een student die indruk maakt door een unieke beeldtaal. Meer info.
 • Ontmoet SOFT? kunstenaar: Klaas Rommelaere

  Klaas Rommelaere studeert in 2013 af aan KASK Gent in de afdeling mode. Rommelaere maakt vlaggen, tapijten, maskers en installaties waarbij hij zich uitdrukt in textiel en handwerk Meer info.
 • MoMu & Mvslim: Modest Fashion Forum

  ModeMuseum & Mvslim lanceren het eerste Modest Fashion Forum in Antwerpen. Tijdens deze conferentie zullen acht gastsprekers inzichten bieden in de wereld van modest fashion binnen een Europese context. Meer info.
 • Ontmoet SOFT? kunstenaar: Nel Aerts

  Nel Aerts tast de grenzen af van de traditionele media. Met het vlakke perspectief, karakteristieke figuren, terugkerende motieven en kleurvlakken valt haar beeldtaal in ieder medium onmiddellijk te herkennen. Meer info.
 • Ontmoet SOFT? kunstenaar: Anton Cotteleer

  Anton Cotteleer transformeert menselijke en dierlijke vormen tot bevreemdende sculpturen. Recent voltooide Cotteleer het onderzoeksproject ‘The Skin of Sculpture’ aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen. Meer info.
 • More SOFT? in the city: In dialoog met galeristen Sofie Van de Velde & Jason Poirier dit Caulier

  Speciaal voor ‘SOFT? Tactiele Dialogen’ cureerden Jason Poirier dit Caulier en Sofie Van de Velde ieder een tentoonstelling in hun galerieën in Berchem. Meer info.
 • Vijf MoMu videos die je nu moet bekijken!

  De afgelopen jaren produceerde MoMu een reeks video’s die het achtergrondverhaal van een expo vertellen of dieper ingaan op bepaalde aspecten die niet in de tentoonstelling te zien waren. MoMu selecteerde 5 video’s uit haar archief die je nu moet bekijken! Meer info.
 • De geschiedenis van het MoMu-gebouw

  Het gebouw waarin het MoMu gevestigd is, spreekt non-stop tot de verbeelding.Nu het museum officieel gesloten is tot 2020 omwille van renovatiewerken, is dit het ideale moment om terug te blikken op het verhaal van het MoMu tot nu toe. Meer info.
 • MoMu's renovatie en toekomst

  MoMu is gesloten voor renovatie en heropent in het najaar van 2020. Tijdens de renovatie is het niet mogelijk het museumgebouw aan de Nationalestraat in Antwerpen te bezoeken. Meer info.