Verhalen

 • Vijf dingen die je tijdens de MoMu Fashion Walk ontdekt

  De MoMu Fashion Walk is een uitgelezen kans om de stad Antwerpen op een andere manier te beleven. De wandeling voert je niet enkel langs designerwinkels, maar ook langs iconische gebouwen en plaatsen die Antwerpen tot dé modestad hebben gemaakt. Meer info.
 • Ontmoet SOFT? kunstenaars uit de jaren '70 en '80

  MoMu focust voor de eerste keer niet op mode. ‘SOFT? Tactiele Dialogen’ presenteert werk van Belgische textielkunstenaars uit de jaren 70 en 80 uit de MoMu collectie in dialoog met hedendaagse kunstenaars die zich vrij uitdrukken in textiel. Meer info.
 • Vijf jurken uit de MoMu collectie

  MoMu verzamelde door de jaren heen een enorme collectie, toch werden nog niet alle stukken tentoongesteld. In de MoMu-collectie schuilen enkele verborgen parels met een boeiende geschiedenis. Meer info.
 • Ontmoet SOFT? kunstenaar: Kati Heck

  Kati Heck maakt sculpturale installaties, kortfilms en monumentale schilderijen. Haar schilderkunst versmelt de beeldtaal van de Oude Meesters met Duitse kunstenaars als Otto Dix en Georg Grosz. Meer info.
 • Souvenirs uit de garderobe van het huis Arenberg

  Dit najaar haalt Museum M de kunstcollectie van de adellijke familie Arenberg in huis. De tentoonstelling ‘Macht en Schoonheid. De Arenbergs’ brengt je binnen in de bijzondere wereld van de familie Arenberg. Meer info.
 • Ontmoet SOFT? kunstenaar: Wiesi Will

  Laure Van Brempt & Vera Roggli zijn het Antwerpse duo achter Wiesi Will. Hun samenwerking ontstond uit hun gedeelde liefde voor materialen, duurzaam vakmanschap en experimenteel onderzoek naar structuren en texturen. Meer info.
 • En de MoMu Award gaat naar...

  MoMu reikt elk jaar de MoMu Award uit aan een masterstudent van de modeafdeling van de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen. Deze prijs wordt toegekend aan een student die indruk maakt door een unieke beeldtaal. Meer info.
 • Ontmoet SOFT? kunstenaar: Klaas Rommelaere

  Klaas Rommelaere studeert in 2013 af aan KASK Gent in de afdeling mode. Rommelaere maakt vlaggen, tapijten, maskers en installaties waarbij hij zich uitdrukt in textiel en handwerk Meer info.
 • MoMu & Mvslim: Modest Fashion Forum

  ModeMuseum & Mvslim lanceren het eerste Modest Fashion Forum in Antwerpen. Tijdens deze conferentie zullen acht gastsprekers inzichten bieden in de wereld van modest fashion binnen een Europese context. Meer info.
 • Ontmoet SOFT? kunstenaar: Nel Aerts

  Nel Aerts tast de grenzen af van de traditionele media. Met het vlakke perspectief, karakteristieke figuren, terugkerende motieven en kleurvlakken valt haar beeldtaal in ieder medium onmiddellijk te herkennen. Meer info.