Meteen naar de navigatie Meteen naar de belangrijkste inhoud
Alle verhalen

Vijf dingen die je tijdens de MoMu Fashion Walk ontdekt

Een gids staat met een groep voor een boetiek.
MoMu Antwerp | Monica Ho

De MoMu Fashion Walk is een uitgelezen kans om de stad Antwerpen op een andere manier te beleven. De wandeling voert je niet enkel langs designerwinkels, maar ook langs iconische gebouwen en plaatsen die Antwerpen tot dé modestad hebben gemaakt. Hier zijn vijf dingen die je tijdens de MoMu Fashion Walk ontdekt!

1. Kom te weten waar Demna Gvasalia zijn inspiratie haalde voor Vetements bekende hoody en T-shirt met de opdruk ‘Antwerpen’. De hoofdontwerper van Vetements en creative director van Balenciaga zette hiermee de wereld op zijn kop. Celebrity’s zoals Rihanna werden al met deze items gespot.

Etalage Dries Van Noten
Monica Ho

2. Ontdek de intrigerende etalage van Dries Van Noten. Belgische ontwerpers zijn bekend om de totaalbeleving van hun collecties, en dat is bij Dries Van Noten niet anders. Voor zijn L/Z 2019 liet de ontwerper zich inspireren door Verner Panton (1926-1998), een invloedrijke Deense meubel- en interieurdesigner. Van Noten dook in zijn archieven en gebruikte de kenmerkende artistieke prints van Panton, wat resulteerde in een visueel verbluffende herencollectie. Nu in de etalage!

Start renovatiewerken gebouw ModeMuseum
Stany Dederen

3. Het MoMu is momenteel gesloten voor renovatiewerken. Het gebouw in de Nationalestraat gaat opnieuw open in 2020. Benieuwd? Tijdens de wandeling toont onze MoMu-gids je in avant-première én in alle geheim enkele foto’s van hoe het museum er na de werken zal uitzien.

Nicole & Hugo expo in MoMu
Stany Dederen

4. Wie was de eerste avant-gardistische ontwerper in Antwerpen? Tijdens de MoMu Fashion Walk ontdek je het antwoord op deze vraag. Nog vóór de notoire ‘Zes van Antwerpen’ verwierf deze ontwerpster aan het einde van de jaren zestig al bekendheid in Antwerpen. Bovendien was zij de eerste Belgische ontwerper die internationaal doorbrak. Haar werk werd sterk beïnvloed door de Boheemse kunstscene van de Wolstraat in Antwerpen. Ze ontwierp prachtige outfits voor onder meer Ann Christy en Nicole en Hugo.

Sint-Andries kerk
onbekend

5. Laat je verrassen door de stijl van de Maagd Maria. Op weg naar de Kloosterstraat kom je namelijk langs een kerk met een wel erg eigentijdse Madonna! Haar jurk is van de hand van een grote Belgische ontwerpster. Ook benieuwd naar die stijlvolle Maagd Maria in de Sint-Andrieskerk?

Reserveer nu de MoMu Fashion Walk voor een groep. Of sluit je gewoon aan bij de rondleiding, elke eerste zaterdag van de maand.

MoMu sluit de deuren. Toch staat er vanalles te gebeuren. Lees meer.