MoMu Droombezoek: ECHO. Gehuld in herinnering (kleuter-/lager onderwijs)

Onze MoMu-gidsen nemen jou en je verbeelding mee op een unieke ontdekkingstocht door 'ECHO. Gehuld in herinnering.

Praktische informatie

 • Wanneer

  Dinsdag t.e.m. zondag tussen 10 - 18 u.
 • Duur

  1 uur
 • Talen

  Nederlands
 • Voor wie

  Kleuter & 1ste leerjaar
 • Maximum aantal

  15 leerlingen

 • Prijs

  € 80 per gids (incl. € 5 administratiekosten)

Niet zozeer de inhoud, maar wel de beleving staat centraal tijdens het 'Droombezoek'. Leren kijken en fantaseren, aandacht voor materialen en kleuren. Op een speelse manier ontdekken we de verschillende kledingstukken en thema’s uit de tentoonstelling aan de hand van verschillende denk-, doe- en tekenopdrachten.

kleuters in atelier rond de workshopbegeleidster, bezig met textiel
Dennis Ravays

De tentoonstelling ‘ECHO. Gehuld in herinnering’ gaat over de intieme band tussen kleding en herinnering door de lens van drie artiesten: modeontwerpster Simone Rocha, kunstenares Louise Bourgeois en choreografe Anne Teresa de Keersmaeker. Alle drie gebruiken ze kleding, textiel en persoonlijke herinneringen om hun creaties vorm te geven en verhalen te vertellen.

De tentoonstelling belicht verschillende thema’s, zoals moederschap, kindertijd en nostalgie, handwerk en reparatie, kledingherinneringen en het verstrijken van de tijd. De tentoonstelling ook ‘imperfecte’ kledingstukken uit de MoMu-collectie, die de aanwezigheid van hun vorige dragers onthullen en verhalen vertellen van een leven, van littekens, zweet, tranen en vreugde.