Antwerp Queer Arts Festival

Van 2 tot 12 augustus vind het Antwerp Queer Arts Festival plaats op verschillende locaties in Antwerp. De Antwerp Queer Arts Festival is een internationale kunstfestival waarbij gender en seksuele diversiteit in discussie worden gesteld.

Op deze vijfde editie van het Festival geeft Nicola Brajato, PhD onderzoeker in Mode en Gender studies en lid van het A* Antwerpen Gender and Sexuality Network, een lezing over Queer Fashion, in samenwerking met het MoMu.

Aansluitend op AQAf’s onderwerp in 2018, “OUT OF FOCUS”, zal MoMu curator Elisa de lezing inleiden en analyseert Nicola hoe mode gehanteerd werd (en wordt) om onderwerpen al dan niet onder de aandacht te brengen in een sociaal perspectief, met aandacht voor inclusie. Hij brengt in kaart hoe we doorheen de geschiedenis onze houding over het geklede lichaam veranderden met betrekking tot gender identiteit en het lichaam. Nicola zal ons meenemen op verkenning naar mode als een expressie van queerness, een subversieve uiting van kledij als vorm van identiteitscode tot een symbool van verzet, daardoor wijzend op het belang van mode in onze zelfbeschikking als mens.

Hou bovendien het Instagram-account van MoMu in de gaten! Het Antwerp Queer Arts Festival neemt het account over en zal 10 dagen lang de content cureren!