Meteen naar de navigatie Meteen naar de belangrijkste inhoud
Alle magazines

Laat thuis je creativiteit los met onze DIY video's!

Zo maak je een sokkenpop
MoMu Antwerp | Anouk Robbeets

Geen beter moment om creatief te zijn dan tijdens een vakantie! Daarom voorziet MoMu ook dit jaar een gevarieerd aanbod kinderateliers tijdens de schoolvakanties. Tijdens deze workshops van één dag kunnen kinderen van 6 tot 12 jaar creatief aan de slag rond allerlei thema's zoals maskers, kant, recyclage, of het oeuvre van een bepaalde ontwerper.

Kinderen en jongeren krijgen de kans zich onder te dompelen in een tentoonstelling, maar steken vooral zelf de handen uit de mouwen. Aan het einde van de dag gaan ze met een zelfgemaakt kunstwerk naar huis, én een flinke dosis inspiratie en creatieve ideeën om nadien zelf mee aan de slag te gaan.

Nieuwsgierig naar deze ateliers? Hieronder krijg je alvast een voorsmaakje met enkele tutorials. Hiervoor vroegen we twee jonge creatievelingen om enkele eenvoudige DIY-projecten uit te testen, waarbij ze gebruikmaken van hedendaagse en hergebruikte materialen.

Zo maak je een sokkenpop!

Wie zegt dat sokken enkel aan je voeten horen? Verander oude sokken in handpoppen met vrolijke kapsels en kleurrijke accessoires. Misschien maak je wel een hele cast voor een eigen poppentheater-productie?

Zo maak je een knooptapijt!

Zin in een uitdaging? Trommel je vrienden op om samen een zo groot mogelijk knooptapijt te maken! Dit is de ideale manier om restjes stof of kapotte kledij een tweede leven te geven.

Zo maak je een tote bag!

Tover oude onderhemdjes in 1-2-3 om tot handige tote bags! Een wit hemd geeft je een carte blanche om je tas verder te versieren, maar ook een hemdje met een andere kleur of patroon geeft een mooi eindresultaat.

Begint het bij jou al te kriebelen om aan de slag te gaan? Je vindt meer info over onze workshops op onze website. Hou deze pagina zeker in de gaten om als eerste op de hoogte gebracht te worden van toekomstige workshops