groep mensen staan voor een bruidsjurk in de expo

MoMu Highlights

Tijdens dit bezoek maak je kennis met alles wat MoMu te bieden heeft!

Praktische informatie

 • Wanneer

  Dinsdag t.e.m. zondag tussen 10 u. en 18 u.
 • Duur

  1,5 uur
 • Talen

  Nederlands, Frans, Engels & Duits
 • Voor wie

  Volwassenen
 • Maximum aantal personen

  20 personen

 • Prijs

  € 125 per gids (incl. € 25 administratiekosten)

 • Annuleringsvoorwaarden

  Als je minstens 7 kalenderdagen vooraf annuleert wordt alles terugbetaald met uitzondering van € 10 administratiekosten. Annuleer je tot 7 kalenderdagen voor je bezoek dan wordt er niets terugbetaald. Annuleren kan enkel via het contactformulier van Experience Antwerp.

 • Hoe reserveren?

  Via de button " reserveer online" zullen we je doorverwijzen naar het boekingsplatform van Experience Antwerp. Daar kan je de gids en bijhorende tickets reserveren.

Een MoMu gids neemt je mee door de tijdelijke tentoonstelling 'MIRROR MIRROR - Mode & de psyche' en geeft een kijk op de collectiepresentatie met topstukken van Martin Margiela, A.F. Vandevorst, Raf Simons,...

Je brengt daarna kort nog een bezoek aan de tentoonstelling 'Exploding Fashion' en de MoMu-bibliotheek.

 • bezoeker kijkt naar paspop
  1/2
  Senne van der Ven
 • bezoeker kijkt naar vitrine
  2/2
  Senne Van Der Ven

'MIRROR MIRROR - Mode & de psyche', hoe dagen ontwerpers en kunstenaars schoonheidsidealen uit? Kan kleding ons mentaal beschermen en kracht geven? Deze tentoonstelling stelt de persoonlijke beleving van het lichaam centraal. In een onverwachte dialoog tussen kunstinstallaties en avant-garde mode worden thema's belicht als bodydysmorphia, de gelaagde betekenis en geschiedenis van menselijke replica's zoals popjes en mannequinpoppen en de symbiose tussen kunst, mode en technologie in de vorm van cyborgs en avatars.

De nieuwe Collectiepresentatie van MoMu blikt terug op vier decennia Belgische mode, aangevuld met een selectie uit de historische collectie van het museum. De tentoonstelling geeft een overzicht van de belangrijkste protagonisten van de Belgische mode aan de hand van thema's die het eigenzinnige karakter van de MoMu collectie kenmerken.

'Exploding Fashion: van 2D tot 3D tot 3D-animatie’ biedt inzicht in het patroonmaken van twintigste-eeuwse mode door enkele iconische modeontwerpen digitaal tot leven te wekken. Aan de basis van deze tentoonstelling ligt een innovatief onderzoeksproject door Central Saint Martins (University of the Arts London).