MoMu Highlights herfst-winter

Tijdens dit bezoek maak je kennis met alles wat MoMu te bieden heeft!

Praktische informatie

 • Wanneer

  Dinsdag t.e.m. zondag tussen 10 - 18 u.
 • Duur

  1,5 uur
 • Talen

  Nederlands, Frans, Engels & Duits
 • Voor wie

  Volwassenen
 • Maximum aantal

  20 personen

 • Prijs

  € 130 per gids (incl. € 25 administratiekosten)

Een MoMu-gids neemt je mee door de tijdelijke tentoonstelling 'ECHO. Gehuld in herinnering’ en geeft een kijk op de 'Collectiepresentatie' met topstukken van Martin Margiela, A.F. Vandevorst, Ann Demeulemeester, Raf Simons, …

Je brengt daarna kort een bezoek aan de tentoonstelling ‘Baloji Augurism.’ en de MoMu-bibliotheek

 • 1/4
  Dennis Ravays
 • 2/4
  Dennis Ravays
 • 3/4
  Jeroen Broeckx
 • 4/4
  Jeroen Broeckx

De tentoonstelling ‘ECHO. Gehuld in herinnering’ gaat over de intieme band tussen kleding en herinnering door de lens van drie artiesten: modeontwerper Simone Rocha, kunstenaar Louise Bourgeois en choreograaf Anne Teresa de Keersmaeker. Alle drie gebruiken ze kleding, textiel en persoonlijke herinneringen om hun creaties vorm te geven en verhalen te vertellen.

De tentoonstelling belicht verschillende thema’s, zoals moederschap, kindertijd en nostalgie, handwerk en reparatie, kledingherinneringen en het verstrijken van de tijd. De tentoonstelling toont ook ‘imperfecte’ kledingstukken uit de MoMu-collectie, die de aanwezigheid van hun vorige dragers onthullen en verhalen vertellen van een leven, van littekens, zweet, tranen en vreugde.

De ‘Collectiepresentatie’ van MoMu blikt terug op vier decennia Belgische mode, aangevuld met een selectie uit de historische collectie van het museum. De tentoonstelling geeft een overzicht van de belangrijkste protagonisten van de Belgische mode aan de hand van thema’s die het eigenzinnige karakter van de MoMu-collectie kenmerken.

Met 'Baloji Augurism.' wordt de MoMu-galerij omgetoverd tot een plek van magisch realisme: de intrigerende wereld van Baloji. De tentoonstelling is geïnspireerd op zijn laatste speelfilm 'Augure' en de bijbehorende albums en geeft ons een nieuwe kijk op zijn artistieke werk.
Video's, maskers, kleding en installaties vormen de lens waarmee we naar de cultuur, de filosofie en de rituelen van zowel de individuele als de collectieve hedendaagse Belgische en Congolese identiteit kijken.

Over de kunstenaar:
Baloji, geboren in Lubumbashi (Democratische Republiek Congo) en gevestigd in België, is een bekroond muzikant, ontwerper, filmmaker en transdisciplinair kunstenaar.