Een beige lap stof met daarop een tekening in zwarte pen van raven. Bovenop zijn kleine lapjes textiel geborduurd.

Atelier "Appliqueren: van stofrestjes tot textielcompositie"

Ontdek het plezier om textuur te voelen en met vorm en kleur te spelen.

Appliqueren is een boeiende handwerktechniek waarbij je intuïtief en creatief met kleur en materie werkt.

In dit atelier ga je aan de slag met naald, draad en stofrestjes die je op een zelfgekozen ondergrond aanbrengt. Denk hierbij aan een hemd, een kussensloop, een katoenen draagtas, etc.

De start of inspiratiebron is heel eenvoudig: een tekening, foto, of de ondergrond of het applicatiemateriaal zelf. Terwijl textiel door de handen gaat, krijgt je compositie van stof stap voor stap zin en betekenis.

Ervaring is niet vereist.

Een beige lap stof met daarop een tekening in zwarte pen van raven. Bovenop zijn kleine lapjes textiel geborduurd.
Edwig Van Cauteren

De lunchpauze is van 12u30 tot 13u30. Er zijn meerdere lunchgelegenheden in de omgeving, waaronder restaurant Tapta in het gebouw.

De workshop wordt begeleid door Edwig Van Cauteren. Ze is een meermaals gelauwerd textielkunstenares. Haar werk ontstaat organisch vanuit het ambachtelijke.

Word MoMu+Friend

Heb je een hart voor mode en het ModeMuseum? Dan is MoMu+Friends iets voor jou! Je krijgt een extra voordelig tarief bij activiteiten en een exclusief kijkje achter de schermen.

Vragen

Heb je een vraag over deze workshop? Neem dan contact op.

friends@momu.be

Rondleiding "Backstage/Frontstage"

Het werk van Limburgs fotograaf én MoMu-gids Marleen Daniëls vormt het uitgangspunt van de expo, die aan de hand van fotografie en mode het niet eerder belichte verhaal achter de schermen van de modeshow belicht: de backstage.