Onderlegger in grof geweven textiel in verschillende kleuren met daarop een handgemaakte bordeaux mandje in bovenaanzicht.

Atelier "Coilen: van versleten stof tot uniek decoratief object"

Coilen is een eenvoudige Indiaanse bindtechniek om manden of kommen te maken voor rituele levensgebeurtenissen. Restanten textiel worden de ingrediënten voor een hedendaags uniek object.

Bij coiling worden repen stof vanuit één middelpunt met naald en draad rondgebonden. Door het rondbinden van de materialen kom je tot een vorm waarbij je zowel plat als driedimensionaal kan werken.

In dit atelier wordt de basis van open coiling aangereikt. Je gaat naar huis met een uniek mandje of tapijtje en veel inspiratie om verder te experimenteren. Ervaring is niet vereist.

  • Onderlegger in grof geweven textiel in verschillende kleuren met daarop een handgemaakte bordeaux mandje in bovenaanzicht.
    1/2
    Monica Ho | MoMu Antwerp
  • Twee mandjes in coiling techniek op een ondergrond in grof geweven textiel
    2/2
    MoMu Antwerp | Monica Ho

De lunchpauze is van 12u30 tot 13u30. Er zijn meerdere lunchgelegenheden in de omgeving, waaronder restaurant Tapta in het gebouw.

Karin Machielsen is ervaren textiel gastdocent aan meerdere academies voor beeldende kunsten. Doorgeven van haar expertise in textiele oertechnieken is haar missie.

Vragen

Heb je een vraag over deze workshop? Neem dan contact op.

friends@momu.be

Word MoMu Friend

Heb je een hart voor mode en het ModeMuseum? Dan is MoMu Friends iets voor jou! Je krijgt een extra voordelig tarief bij activiteiten en een exclusief kijkje achter de schermen.