Where We Are

Performances nemen de iconische traphal over tijdens ‘Where We Are’ - een driedaagse takeover gecureerd door theatermaker Sachli Gholamalizad.

Praktische informatie

 • Wanneer

  , van tot
 • Voor wie

  Iedereen

 • MoMu Friends voordelen

  MoMu Friends genieten korting

  Word MoMu Friend
 • Tijdschema

  19u deuren & café open
  20u start programma
  23u30 sluiting MoMu

 • Tickets

  € 20 standaard
  € 15 -25 jarigen en MoMu Friends

  Het aantal plaatsen is beperkt en je kan max. 2 tickets per avond kopen.

Zonder ooit modieus te worden toch een feeling met mode etaleren: dat doen minstens twee van de drie artiesten die vanavond de traphal van MoMu inpalmen. Uitpakken en inpakken zit Venezolaans performer Ariah Lester in het bloed. Zang, dans, film, vertelling, beeldende kunst en muziek laat hij versmelten tot een even hybride als bombastische verschijning op hoge hakken. Frans performance-artiest en kostuumontwerper Darius Dolatyari-Dolatdoust doet in zijn wervelende act ‘Flags Parade’ eerder aan een flamboyante vorm van camouflage. Is hij op scène bezig met verdwijnen of net verschijnen? Veeleer ingetogen is dan weer de muzikale set van de Gentse illustrator en muzikante Sarah Yu Zeebroek, waarin ze samen met gitarist en componist Geoffrey Burton teruggrijpt naar Chinese liedjes uit haar jeugd. Drie cross-overs to the limits, dus. En er voorbij.

Sarah Yu Zeebroeck – muziek

Sarah Yu Zeebroek (Gent) beweegt gezwind door de wereld van muziek en illustratie, theater en beeldende kunst. Haar illustraties verschijnen in De Morgen, Humo, NRC en VPRO Gids. Live schilderen voor publiek wisselt ze graag af met meer besloten arbeid in de studio, goed voor autonoom visueel werk in galeries of voor scènebeelden bij gezelschappen als Walpurgis, Zonzo Compagnie of 4Hoog. Muziek maakt ze met haar eigen band Hong Kong Dong en bij L.Jacobs. Haar lievelingsinstrumenten zijn viool en basgitaar/synth, af en toe met een uitstapje naar fluit. Bij MoMu kiest ze evenwel voor de guzheng, een traditioneel Chinees tokkelinstrument. Samen met Geoffrey Burton roept ze in dit onuitgegeven concert de Chinese melodieën op die sluimeren in haar levendige herinneringen.

Darius Dolatyari-Dolatdoust – performance

Darius Dolatyari-Dolatdoust (Frankrijk) pendelt tussen Brussel en Marseille. Zijn studies mode en grafisch ontwerp, plastische kunsten, dans, performance en choreografie voedden zijn onderzoek naar het lichaam in beweging. Zijn werk beweegt zit op de grens van mode en performance, altijd op zoek naar een symbiose: hoe kan een kledingstuk beginnen leven, tastbaar worden, de vorm krijgen van een verhaal of een choreografie? Bij MoMu brengt hij met Grégoire Schaller in ‘Flags Parade’ (2021) een ode aan de metamorfose van lijf en levend textiel. Zien we kleurrijke vogels of bewegende vlaggen? Hybride creaturen draaien om elkaar heen, om uiteindelijk samen te vloeien tot een roep om liefde.

Ariah Lester – muziek

Ariah Lester (Lester Arias Vizcuña, Venezuela) is een multidisciplinaire kunstenaar die werkt op het snijvlak van beeldende kunst, grafisch ontwerp, elektronische popmuziek en teksttheater. Hij studeerde kunst en drama in Caracas en daarna aan de School voor Nieuwe Dans Ontwikkeling in Amsterdam. Met zijn androgyne verschijning en heldere countertenor loodst hij zijn publiek een wereld binnen waar de ene realiteit haast onmerkbaar overgaat in de andere. Voor MoMu laat Lester opnieuw al zijn kwaliteiten en inspiraties versmelten tot een sensueel en emotioneel geladen universum, waarin zacht en hard, mannelijk en vrouwelijk, privé en universeel, vreemd en vertrouwd naadloos in elkaar overlopen