Where We Are

Performances nemen de iconische traphal over tijdens ‘Where We Are’ - een driedaagse takeover gecureerd door theatermaker Sachli Gholamalizad.

Praktische informatie

  • Wanneer

    , van tot
  • Voor wie

    Iedereen

  • MoMu Friends voordelen

    MoMu Friends genieten korting

    Word MoMu Friend
  • Tijdschema

    19u deuren & café open
    20u start programma
    23u30 sluiting MoMu

  • Tickets

    € 20 standaard
    € 15 -25 jarigen en MoMu Friends

    Het aantal plaatsen is beperkt en je kan max. 2 tickets per avond kopen.

Hoe ga je om met insnoerende beperkingen die de (witte, mannelijke) mainstream norm in onze hersenenkwabben heeft weten in te naaien? Brussels choreograaf Thi-Mai Nguyen danst een stuk uit haar tweede solovoorstelling Prémisse, waarin vrijheid met de nodige spetters het vrouwelijke lichaam overneemt. Antwerps auteur Carolina Maciel de França brengt een nieuw geschreven gedicht over het recht op onvriendelijkheid, om ‘gaffa op je beenharen te plakken en die er dan weer af te trekken’. Sopraan Noémie Schellens en bassist Mirko Banovic sluiten de avond nog muzikaler af, met een onvertoonde mix van experimentele elektro-rock en barokke opera. Weg met conflictvrije kruispunten!

Carolina Maciel de França – woord op muziek

Carolina Maciel de França is auteur, dramaturg, adviseur, moderator en maker. Opgeleid als literair vertaler, stoomde ze via het interculturele mediaplatform Kif Kif door naar de Vlaamse theaterwereld. Eerst achter de schermen, sinds enkele jaren ook als kunstenaar en gastdocent aan KASK Drama. Maciel de França schrijft essays en houdt van experimenteren met taal. Haar kortverhaal ‘Agatha’ verscheen in de bundel AFROLIT, haar gedicht ‘Met azertyviteit van/voor Paul’ in de bundel Bezette Stad. In 2022 creëert ze de voorstelling The Hero’s Journey of Anastácia, over de gemartelde slavin die in haar geboorteland Brazilië vereerd wordt als een volksheilige. Voor haar performance in MoMu speelt ze samen met Prisca Nishimwe. Tekst en muziek gaan een eigen duet aan, aangedreven door het perspectief van de zwarte vrouw.

Thi Mai Nguyen – dans

Danser en choreograaf Thi Mai Nguyen (Brussel) studeerde klassieke en hedendaagse dans aan het Conservatoire National de Paris. Van 2002 tot 2012 danste ze bij Wim Vandekeybus en Ultima Vez, waarvoor ze ook meermaals videowerk regisseerde. Na een verder parcours bij choreografen als Michelle-Anne De Mey en James Thierree (o.a. in de Parijse Opéra Garnier), stippelt ze sinds 2018 haar eigen pad uit. Haar eerste solo Etna won prompt de Prix de la Critique voor beste dansvoorstelling in België. Bij MoMu krijgen we de laatste 20 minuten uit haar tweede solo Prémisse, die ze in 2021 opvoerde in het Brusselse Théâtre Marni. Noem het een frenetieke duik in de post-traumatische verbeelding van een vrouw. Een grens trekken is hartverscheurend, maar er geen trekken kan fataal zijn.

Noémie Schellens & Mirko Banovic – muziek

Belgische sopraan Noémie Schellens, opgeleid aan het Conservatorium van Brussel, zingt zowel opera, oratorium, barokmuziek als hedendaags klassiek bij orkesten en ensembles in binnen- en buitenland. Tegelijk acteerde ze ravissant in films, clips en series, zoals A Quiet Passion van Terence Davies. Componist en muzikant Mirko Banovic studeerde dan weer jazz bas aan het conservatorium in Gent en speelde samen met het kruim van de Belpop: Arno, Arsenal, Zita Zwoon, Sioen, Axelle Red, Arid, Pieter-Jan De Smet, dEUS… Wat brengt een bassist en een klassieke sopraan samen? Waar raakt experimentele elektro-rock de passie van barokke opera? Bij MoMu zoeken Schellens en Banovic de hoogtes en laagtes van de hartstochtelijke liefde op: een dialoog over de eeuwen heen. Haendel & friends anno 2022.