Gemannequineerde silhouetten en portretschilderij

Rondleiding "Macht & Schoonheid. De Arenbergs"

Portret van een familie, verhaal van een verzameling: "De Arenbergs" neemt je mee naar een bijzondere wereld van macht en schoonheid. MoMu+Friends genieten van een exclusieve rondleiding door curator Peter Carpreau.

 • Wanneer

  , van tot
 • Voor wie

  MoMu+Friends Only

  Word MoMu+Friend
 • Talen

  Nederlands
 • Prijs

  Gratis, exclusief voor MoMu+Friends. 1 persoon per lidmaatschap.

 • Inschrijven via

 • Maximum aantal deelnemers

  25

 • Annuleringsvoorwaarden

  De plaatsen zijn beperkt. Gelieve via friends@momu.be te verwittigen indien je verhinderd bent, dan kunnen we je plaats doorgeven aan iemand op de wachtlijst.

De familie Arenberg behoorde vijf eeuwen lang tot de hoge adel van de Lage Landen. De combinatie van hun macht, financiële welstand en passie voor kunst en cultuur resulteerde in een reeks collecties die zowel qua omvang als kwaliteit ronduit indrukwekkend te noemen zijn.

De expo in M brengt blikvangers van o.a. Rubens, Veronese, Dürer en Jordaens afgewisseld met preciosa, nooit eerder getoonde documenten, een collectie baljurken, maskeradekostuums en kostbaar interieurtextiel samen in een unieke reünie om het verhaal van de roemrijke adellijke familie te vertellen.

Ik ben vooral sterk onder de indruk van de originaliteit en het unieke karakter van dit project. De tentoonstelling in M biedt een absoluut uitzonderlijke kans om werken uit een rijk kunstpatrimonium te ontdekken die wellicht nooit meer samen te zien zullen zijn.

Peter Bary, algemeen directeur M – Museum Leuven
Detail van een 18e eeuwse herenmantel.
KU Leuven | Stany Dederen

Museum M deed voor deze tentoonstelling een beroep op de expertise van het MoMu waarbij het collectieteam een selectie 18de en 19de eeuwse topstukken van de Leuvense familie Arenberg heeft gerestaureerd en zelfs speciaal op maat gemaakte bustes creëerde!

Curator Peter Carpreau, conservator & afdelingshoofd Oude Kunst zal de MoMu+Friends rondleiden.

Atelier "Appliqueren"

Ontdek het plezier om textuur te voelen en met vorm en kleur te spelen.

Word MoMu+Friend

Heb je een hart voor mode en het ModeMuseum? Dan is MoMu+Friends iets voor jou! Geniet van exclusieve activiteiten en extra voordelige tarieven op bijvoorbeeld workshops en excursies.

Rondleiding "Backstage/Frontstage"

Het werk van Limburgs fotograaf én MoMu-gids Marleen Daniëls vormt het uitgangspunt van de expo, die aan de hand van fotografie en mode het niet eerder belichte verhaal achter de schermen van de modeshow belicht: de backstage.