Kleurrijke dame met pijpenkrullen en klimop in het haar.

Rondleiding "Backstage/Frontstage"

De expo "Backstage/Frontstage" neemt je mee in een setting waar je anders nooit komt. Je doorloopt het volledige backstageparcours. Marleen Daniëls, één van de pioniers van de backstagefotografie én MoMu-gids zal de MoMu+Friends exclusief rondleiden.

 • Wanneer

  , van tot
 • Voor wie

  MoMu+Friends Only

  Word MoMu+Friend
 • Talen

  Nederlands & Engels
 • Prijs

  Exclusief voor MoMu+Friends. €6 per persoon, 1 persoon per lidmaatschap
  Word nu MoMu+Friends lid en volg deze rondleiding gratis!

 • Inschrijven via

 • Maximum aantal deelnemers

  20

 • Annuleringsvoorwaarden

  De plaatsen zijn beperkt. Gelieve via friends@momu.be te verwittigen indien je verhinderd bent, dan kunnen we je plaats doorgeven aan iemand op de wachtlijst.

Het werk van Limburgs fotograaf én MoMu-gids Marleen Daniëls vormt het uitgangspunt van de expo, die aan de hand van fotografie en mode het verhaal achter de schermen van de modeshow belicht: de backstage.

De spannende dialoog tussen Daniëls’ bijzondere beelden en de fantastische ontwerpen van toonaangevende designers dompelt je volledig onder in de creatieve buzz achter de coulissen. Je doorloopt het volledige backstageparcours: van casting, fitting, haar en make-up tot de line-up en de finale.

Kledingrek met aan een hanger een gele jurk
Olivier Theyskens voor Nina Ricci, herfst-winter 2008-09
Marleen Daniëls

Stap voor stap leg je als bezoeker samen met de modellen de weg af, voor ze de catwalk opwandelen. Je ziet de silhouetten in dialoog met de backstagebeelden. Deze expo is een ode aan het intensieve proces dat voorafgaat aan de modeshow, aan het moment suprême.

Eve Demoen, curator

De grotendeels analoge foto’s zijn stuk voor stuk unieke getuigenissen van een verborgen wereld, dankbare herinneringen aan een vluchtig, maar beslissend gebeuren. De geselecteerde beelden, daterend uit een periode waarin shows slechts voor een select publiek toegankelijk waren, verschenen in de modepers en gunden de toeschouwer een zeldzame blik achter de schermen.

Meer nog, Daniëls’ werk was bepalend voor de beeldvorming van de mode uit de jaren tachtig en negentig, en niet in het minst voor de Belgische mode sinds de jaren tachtig. Ze bracht werk van toonaangevende Belgische ontwerpers in beeld zoals Dries Van Noten, Véronique Leroy, A.F. Vandevorst, Veronique Branquinho, Dirk Van Saene, Walter Van Beirendonck en Ann Demeulemeester.

Affichebeeld van model in grote hoepelrok met mensen rondom rond die rok mooi leggen.
Modemuseum Hasselt

De massa beelden die ik in die periode heb gemaakt, krijgt met deze expo een tweede leven. Ik deel ze graag met de mensen, omdat ze een terugblik zijn op de wonderjaren toen alles plots mogelijk werd en de modewereld op zijn kop stond.

Marleen Daniëls, fotograaf

Word MoMu+Friend

Heb je een hart voor mode en het ModeMuseum? Dan is MoMu+Friends iets voor jou! Geniet van exclusieve activiteiten en extra voordelige tarieven op bijvoorbeeld workshops en excursies.

Atelier "Appliqueren"

Ontdek het plezier om textuur te voelen en met vorm en kleur te spelen.

Rondleiding "Macht & Schoonheid. De Arenbergs"

Portret van een familie, verhaal van een verzameling: "De Arenbergs" neemt je mee naar een bijzondere wereld van macht en schoonheid.