UITVERKOCHT UITVERKOCHT UITVERKOCHT

Inspiratiedag Patronen: MoMu Pattern-a-thon

Maak patronen van objecten uit de studiecollectie en deel mode-erfgoed met de wereld!

Praktische informatie

Neem zelf deel aan de pattern-a-thon in de MoMu-Bibliotheek. Specifieke voorkennis is niet nodig, je enthousiasme volstaat. Het evenement begint met een korte workshop over het maken van patronen. Vervolgens kan je zelf aan de slag met meetlint, potlood en patroonpapier én de objecten uit de MoMu-studiecollectie om je patroon te creëren. Daarna worden je patronen gedigitaliseerd en gedeeld op Wikimedia Commons, waar iedereen ze kan raadplegen en hergebruiken.

  • 1/3
  • 2/3
  • 3/3

Op 27 november 2021 organiseerde MoMu de eerste editie van de pattern-a-thon in haar bibliotheek. De pattern-a-thon kadert binnen het CitizenHeritage-project dat voortdurend op zoek is naar nieuwe manieren om het publiek meer bij erfgoed te betrekken en het breder te delen. De vrijwillige deelnemers zijn een mix van studenten en andere geïnteresseerden die al dan niet professioneel met mode bezig zijn.

Het pattern-a-thon-project maakt deel uit van de werking van de MoMu-Bibliotheek & Dries Van Noten studiecentrum en wordt georganiseerd door MoMu en de European Fashion Heritage Association in samenwerking met KU Leuven, Universiteit Antwerpen en Erasmus Universiteit Rotterdam.