UITVERKOCHT UITVERKOCHT UITVERKOCHT

Openingsweekend - Highlights Tour

Schrijf je in voor de gratis Highlights Tour tijdens het openingsweekend langs alle hoogtepunten in MoMu.

Praktische informatie

 • Wanneer

  , van tot
 • Voor wie

  Volwassenen

 • Talen

  Nederlands & Engels
 • Tijdstippen

  Vanaf 11 u. vertrekt er elk uur een rondleiding, de laatste start om 17 u.

Een MoMu gids neemt je tijdens het openingsweekend mee door de tijdelijke tentoonstelling 'MIRROR MIRROR - Mode & de psyche' en geeft je een kijk op de collectiepresentatie met topstukken van Martin Margiela, A.F. Vandevorst, Raf Simons,...

Je brengt daarna kort nog een bezoek aan de tentoonstelling 'Exploding Fashion: Van 2D tot 3D tot 3D-animatie' en de MoMu-bibliotheek.

 • 2 personen voor een vitrine
  1/3
  Dennis Ravays
 • gids praat voor een groep mensen
  2/3
  Dennis Ravays
 • bezoekers staan voor enkele silhouetten
  3/3
  Ian Segal

'MIRROR MIRROR - Mode & de psyche', hoe dagen ontwerpers en kunstenaars schoonheidsidealen uit? Kan kleding ons mentaal beschermen en kracht geven? Deze tentoonstelling stelt de persoonlijke beleving van het lichaam centraal. In een onverwachte dialoog tussen kunstinstallaties en avant-garde mode worden thema's belicht als bodydysmorphia, de gelaagde betekenis en geschiedenis van menselijke replica's zoals popjes en mannequinpoppen en de symbiose tussen kunst, mode en technologie in de vorm van cyborgs en avatars.

De nieuwe collectiepresentatie van MoMu blikt terug op vier decennia Belgische mode, aangevuld met een selectie uit de historische collectie van het museum. De tentoonstelling geeft een overzicht van de belangrijkste protagonisten van de Belgische mode aan de hand van thema's die het eigenzinnige karakter van de MoMu-collectie kenmerken.

'Exploding Fashion: Van 2D tot 3D tot 3D-animatie’ biedt inzicht in het patroonmaken van twintigste-eeuwse mode door enkele iconische modeontwerpen digitaal tot leven te wekken. Aan de basis van deze tentoonstelling ligt een innovatief onderzoeksproject door Central Saint Martins (University of the Arts London).