BIJNA UITVERKOCHT BIJNA UITVERKOCHT BIJNA UITVERKOCHT

NITE SH FT: Mimi Waterfall + Arne Luiting & Mateusz Staniak

MoMu en Arenberg herverdelen de fysieke en mentale museumruimtes met een reeks nocturnes die de expo 'MIRROR MIRROR' naar het podium halen.

Praktische informatie

 • Wanneer

  , van tot
 • Voor wie

  Iedereen

 • MoMu Friends voordelen

  MoMu Friends genieten korting

  Word MoMu Friend
 • Talen

  Nederlands & Engels
 • Tickets

  • € 12: Volwassene
  • € 5: Jongere van 18 t.e.m. 25 jaar
  • Gratis: - 18 jaar en MoMu Friends

Met NITE SH FT herverdelen MoMu en Arenberg de fysieke en mentale museumruimtes. MoMu’s nieuwste expo 'MIRROR MIRROR' legt de link tussen mode, psychologie, zelfbeeld en identiteit. NITE SH FT haalt de tentoonstelling naar het podium.

Tijdens vier nocturnes stellen muzikanten, performers, voguers en dansers hun podia op bij MoMu, ze nemen daarbij het volledige museum in. Net zoals 'MIRROR MIRROR' aansluit bij de leefwereld van makers en jongeren, zet ook NITE SH FT onderbelichte thema’s en de stemmen van nu in de schijnwerpers.

NITE SH FT gaat over ontdekking en herkenning. Van wat je nog niet kende of nog niet zag. Van wie je bent of van wie je wilt zijn.

Mimi Waterfall

Mimi Waterfall aka goddess in the flesh aka the original bantu princess. The reminder to your divinity.

De sound van de Antwerpse singer/songwriter Mimi Waterfall sluit prachtig aan bij haar spirituele stijl. Haar stem is frêle maar toch krachtig en nodigt je uit op een lyrische tocht. Sommigen zeggen zelfs meditatief. Mimi Waterfall vindt inspiratie in de soul- en reggae sound en roept de luisteraar op om zich te (her)verbinden de Hoogste Zelf en de eigen goddelijkheid.

Wil je groeien in het leven? En wil je de wereld zoals die vandaag is beter verstaan? Dan zijn de kracht van woorden, zelfvertrouwen en -bevestiging essentieel. Mimi Waterfall wil hierbij helpen en biedt haar muziek aan als heling, als uitnodiging om dieper te graven.

Caesar - Arne Luiting & Mateusz Staniak

Joe is een lonesome cowboy – ultimate avatar die niet meer het verschil kent tussen fake en real, online en offline. Hij functioneert in een oneindige echo chamber van de digitale wereld. De constante confrontatie met zijn zelfreflectie zorgt voor een stimulans van zijn transcendente zelfverheerlijking. Joe staat in het centrum van de wereld. Joe ziet de wereld als een verlengstuk van zichzelf. Joe bestaat niet. Joe is een product van digital natives en heeft contact met de ander niet meer nodig.

Tegenwoordig is niemand meer bezig met de wereld om zich heen. Op dit moment leven wij in tijden waarin The Self alles overstijgt. The feel-good factor staat hoog in het vaandel en is een luxe product. Self-care, self discovery en well-being zijn kapitalistische imperatieve geworden. Door deze strategie mogen wij onze authenticiteit ontdekken, inzetten en verkopen.

Arne Luiting (1991, NL) is danser en acteur. In 2019 studeerde hij af aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen. Sindsdien trekt Luiting door Europa en speelde onder meer in Duitsland, België en Zwitserland.

Mateusz Staniak (1990, PL) woont en werkt in Amsterdam, waar hij aan de Academie voor Theater en Dans de regie-opleiding volgde. Staniak is gefascineerd door de mogelijkheid om de werkelijkheid opnieuw uit te vinden door middel van theater.