UITVERKOCHT UITVERKOCHT UITVERKOCHT

NITE SH FT: abrahamblue & friends + Tera Kòrá

MoMu en Arenberg herverdelen de fysieke en mentale museumruimtes met een reeks nocturnes die de expo 'MIRROR MIRROR' naar het podium halen.

Praktische informatie

Met NITE SH FT herverdelen MoMu en Arenberg de fysieke en mentale museumruimtes. MoMu’s nieuwste expo 'MIRROR MIRROR' legt de link tussen mode, psychologie, zelfbeeld en identiteit. NITE SH FT haalt de tentoonstelling naar het podium.

Tijdens vier nocturnes stellen muzikanten, performers, voguers en dansers hun podia op bij MoMu, ze nemen daarbij het volledige museum in. Net zoals 'MIRROR MIRROR' aansluit bij de leefwereld van makers en jongeren, zet ook NITE SH FT onderbelichte thema’s en de stemmen van nu in de schijnwerpers.

NITE SH FT gaat over ontdekking en herkenning. Van wat je nog niet kende of nog niet zag. Van wie je bent of van wie je wilt zijn.

abrahamblue & friends

De Antwerpse abrahamblue groeide op met sterke liefde voor muziek. Doorheen de jaren liet hij zich inspireren door een breed spectrum aan genres. Van klassieke Arabische zangers zoals Fairuz of Abdel Halim Hafez, over dansen op Michael Jackson tot de muziek van Beethoven en Bach. Toen Blue jazz ontdekte, ging er een nieuwe wereld voor hem open.

Die jazz in combinatie met z'n liefde voor nineties hiphop, soul en gospel, resulteren in zijn eclectische stijl. abrahamblue leerde zichzelf piano, gitaar, bass en drum spelen. Een proces dat gepaard ging met experimenteren met zang en de zoektocht naar zijn unieke melodische groove. Een zoektocht die hem de award Most Promising Artist Of The Year opleverde op de Redbull Elektropedia Awards.

Zijn eerste EP Tracks I Made Last Summer werd opgepikt door BBC Radio 1 en Studio Brussel.

Tera Kòrá

Tera Kòrá is een DJ en producer uit Rotterdam met roots in het zonnige Caraïbische eiland Curaçao. Met zijn typerende 'Soulswing' sound vermengt hij trap-invloeden met elementen uit zijn tropische achtergrond tot een spannend, nieuw genre.

Zijn eerste single, 'No Bad Days', uit 2019 werd instant goed onthaald en werd snel opgevolgd door een tweede release bij het indie label Majestic Casual, een première op Complex en verschillende shows in Europa en Azië. Het hoogtepunt van 2019: zijn show op Lowlands Festival.

Tera Kòrá kan op steun rekenen van Joe Kays Soulection Radio Show op Apples Beats 1 en grote namen als DJ Craze, Falcons, Jarreau Vandal en FS Green. Zijn unieke mix van R&B en Tropical percussion vormt de muzikale grondlaag voor wat komt.