NITE SH FT: WALLYN in concert + XRay Atelier

MoMu en Arenberg herverdelen de fysieke en mentale museumruimtes met een reeks nocturnes die de expo 'MIRROR MIRROR' naar het podium halen.

Praktische informatie

Met NITE SH FT herverdelen MoMu en Arenberg de fysieke en mentale museumruimtes. MoMu’s nieuwste expo 'MIRROR MIRROR' legt de link tussen mode, psychologie, zelfbeeld en identiteit. NITE SH FT haalt de tentoonstelling naar het podium.

Tijdens vier nocturnes stellen muzikanten, performers, voguers en dansers hun podia op bij MoMu, ze nemen daarbij het volledige museum in. Net zoals 'MIRROR MIRROR' aansluit bij de leefwereld van makers en jongeren, zet ook NITE SH FT onderbelichte thema’s en de stemmen van nu in de schijnwerpers.

NITE SH FT gaat over ontdekking en herkenning. Van wat je nog niet kende of nog niet zag. Van wie je bent of van wie je wilt zijn.

WALLYN IN CONCERT: A QUEER UTOPIA

WALLYN is een dansende electro band. Een queer utopia. Een gender release party.

Choreografen Betty Mansion en Malik Zaryaty, triomferen samen met dansers Isaro Mutabazi en Fien Lanckriet, over hun hele lichaam op de beats en de stem van Jan Wallyn. De beweging en de muziek geven samen geboorte aan een nieuwe reeks tracks. Achter de drums blijft Sam Renascent niet onopgemerkt. Staand zweept hij in zijn eentje het ritme in een hogere versnelling. De kostuums van Alix Stessel zijn losjes geïnspireerd op een denkbeeldige emancipatie van de queer power rangers. Als alles samenkomt, is er geen twijfel meer mogelijk: de hokjesvrije utopia is hier en nu. En dat geldt voor iedereen.

Een concert van WALLYN bijwonen is je even vrij voelen, af en toe verwonderd zijn, en vooral kapot hard dansen. You better watch out, MoMu!

XRAY ATELIER

In het hybride project Stillness combineert XRay Atelier expo en performance art. Volgens kunstenaar Alex Akuete, oprichter van Xray Atelier, betekent het woord stilte een moment van zelfreflectie, een reis naar binnen en verbinding maken met jezelf. Connectie maken met het hier en nu, het oog van de orkaan worden en oneindige realiteiten creëren waar het onmogelijke mogelijk wordt.

Dit project wil een debat op gang brengen over onderwerpen als inclusiviteit, geestelijke gezondheid, innerlijke vrede en eenheid in de mensheid. Stilte vinden om over deze onderwerpen na te denken is het constante doel van Alex Akuete.

"Ik wil geen antwoorden creëren, maar redenen waarin vragen geboren kunnen worden om betekenisvolle bedenkingen en gesprekken tot stand te brengen." - Alex Akuete

Alex Akuete (1996, BE), aka Xray, denkt niet in hokjes. Als choreograaf, danser, filmmaker, schilder, modeontwerper en beeldende kunstenaar verenigt hij verschillende kunstvormen binnen en artistieke praktijk die wordt omschreven als hyperstedelijk en hyperchaotisch.

Akuete was in te zien in The Common People van Jan Martens en Lukas Dhont, begeleidt jongeren bij Fameus en richtte Alex Akuete Xray Atelier op, een platform voor upcycled mode.