Museumnacht 2024: MoMu x Fashion Department

MoMu dompelt je onder in de wereld van de Antwerpse modestudenten! Een complete cocktail voor de modeliefhebber in jou.

Praktische informatie

 • Wanneer

 • Voor wie

  Voor jong en oud

 • Talen

  Nederlands & Engels
 • Hoe deelnemen?

  Koop je ticket voor Museumnacht via de button 'Reserveer een plaats' en bezoek MoMu en vele andere musea.

De modeopleiding aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen staat bekend als één van de meest invloedrijke ter wereld. Ter ere van deze opleiding selecteerde Brandon Wen, creatief directeur van de Antwerpse modeafdeling, een aantal bijzondere silhouetten en tekeningen uit de bachelor- en masterjaren. Door het experiment en onderzoek van de studenten te vieren en belichten, ontstaat een interessante dialoog met de MoMu-collectiepresentatie op het gelijkvloers, waar silhouetten van vele alumni al jaren worden gepresenteerd.

MoMu daagt je uit om de Fashion Department-expo op eigen houtje te verkennen! Zoek en scan alle QR-codes en ontdek het verhaal van de modestudenten aan de hand van allerlei uitdagende doe-opdrachten.

Speciaal voor Museumnacht maakten enkele studenten levensgrote ontwerpen die jij mee kleur mag geven. Breng hun creaties samen tot leven!

Moe van al dat ontdekken en tekenen? Nestel je dan rustig in het Auditorium en bekijk de razendpopulaire (mode)SHOW van 2024. Of zoek een plekje in het gezellige MoMu Café en proef de favoriete drankjes van de modedocenten, met de soundtrack van de SHOW op de achtergrond.

Welkom in de wondere wereld van een modestudent anno 2024!

 • Tentoonstellingszicht MoMu x Fashion Department
  1/4
  Stany Dederen
 • 2/4
  Victoriano Moreno
 • 3/4
  Victoriano Moreno
 • 4/4
  Matthias De Boeck

MoMu Fashion Walk met een groep

Je kunt de MoMu Fashion Walk ook reserveren voor groepen. Je kiest dan zelf de dag en de tijd waarop de rondleiding wilt laten plaatsvinden.

Vragen

Heb je vragen over deze rondleiding?

Word MoMu Friend

MoMu Friends genieten korting op deze activiteit, gratis toegang tot de tentoonstellingen, exclusieve previews en meer.