Indigo geverfde stof met geometrische patronen

Masterclass "Shibori"

Dompel je onder in de eeuwenoude Shibori traditie, een Japanse techniek voor het verven van stoffen met een patroon

 • Wanneer

  Van tot en met
 • Voor wie

  volwassenen en jongeren (14+)

 • Talen

  Nederlands
 • Prijzen

  • €100 MoMu+Friends
  • €110 tot en met 25 jaar
  • €120 normaal


  Prijs inclusief materialen, water, koffie, thee en bezoek aan de Cool Japan expo.

 • Aantal deelnemers

  Minimum 7, maximum 10 deelnemers
  Ervaring is niet vereist

 • Annuleringsvoorwaarden

  Annuleren met terugbetaling tot 30 dagen voor de dag waarop het atelier plaatsvindt. Het is altijd mogelijk om deelname over te dragen aan een ander persoon. Neem in dit geval contact op met friends@momu.be.

Afgebonden indigo geverfde stof
Bluefingers I Lieve Jacob

Deze tweedaagse masterclass vindt plaats in het MAS naar aanleiding van de MoMu bruiklenen en is geïnspireerd op de Cool Japan expo.

Met behulp van klemmen samengebonden stof
Bluefingers I Lieve Jacob

Shibori is één van de oudste indigo verftechnieken in Japan. De stof wordt gevouwen, afgebonden, verdraaid, tussen blokken geklemd of vastgenaaid om bepaalde delen voor de kleurstof onbereikbaar te houden waardoor er bijzondere patronen en kleureffecten ontstaan.

In deze tweedaagse masterclass is er ruimte voor experiment en veel aandacht voor techniek. Op de eerste dag maak je proeven met afbindtechnieken en met kleuren in het natuurlijk indigo verfbad. De tweede dag kan je met de aangeleerde Shibori technieken aan de slag om een sjaal naar keuze te maken.

indigo geverfde stoffen op buizen
Bluefingers I Lieve Jacob

De middagpauze is voorzien tussen 12h30 en13h30. Er zijn meerdere lunchmogelijkheden in het MAS en in de nabije omgeving.

Lieve Jacob (atelier Bluefingers) is textielkunstenaar en -docent gespecialiseerd in plantaardig verven en Shibori. Ze volgde lessen en workshops bij internationaal erkende textielkunstenaars en -docenten en reisde de wereld rond om zich verder te verdiepen in traditionele verftechnieken. Het werken met textiel is voor haar evengoed het bewaren en doorgeven van een stukje patrimonium dat eeuwen geleden als kostbaarder dan goud werd beschouwd en niet mag verloren gaan.

Vragen

Heb je een vraag over deze workshop? Neem dan contact op met friends@momu.be

Word MoMu+Friend

Heb je een hart voor mode en het ModeMuseum? Dan is MoMu Friends iets voor jou! Je krijgt een extra voordelig tarief bij activiteiten en een exclusief kijkje achter de schermen.