UITVERKOCHT UITVERKOCHT UITVERKOCHT

Masterclass Handborduren

'High End' borduren geïnspireerd op een tasje van eind 18de, begin 19de eeuw uit de MoMu-collectie!

Praktische informatie

 • Wanneer

  , van tot
 • Voor wie

  Geen voorkennis vereist

 • Talen

  Nederlands & Engels
 • Prijs

  • € 75 Volwassene
  • € 70 Jongere t.e.m. 25 jaar
  • € 70 MoMu Friend

  Inclusief inspiratiebezoek aan de 'Collectiepresentatie - Mode uit de MoMu-collectie'

 • Aantal deelnemers

  Minimum 7, maximum 10 deelnemers

Wit borduurwerk is een algemene term voor alle borduurwerk waarbij men op een witte ondergrond met witte borduurdraad borduurt. Door gebruik te maken van verschillende borduursteken zoals de satijnsteek, frans knoopje en steelsteek creëert men verschillende texturen.

Tijdens deze workshop leert men het textiel op een correcte wijze opspannen op een borduurring, het aan- en afhechten van de borduurdraad op een zo onzichtbaar mogelijke manier, de verschillende borduursteken en technieken die toegepast zijn op het desbetreffende motief.

Kenny Damian

Kenny Damian is textielrestauratrice en freelance borduurster. Ze heeft zich verdiept in verschillende handborduurtechnieken zoals aari borduren, Kutch (India) borduren, goud- en kraalborduren en naaldkant. Deze technieken en vaardigheden heeft ze rechtstreeks aangeleerd bij borduursters en via lessen in binnen- en buitenland. De technieken past ze toe op zichzelf of in combinatie met andere en dit zowel voor hedendaagse als historische ontwerpen.

Omdat ik het niet alleen belangrijk vind om de objecten te bewaren maar ook de kennis en de verschillende technieken waarin deze vervaardigd zijn niet verloren te laten gaan, ben ik verschillende borduurtechnieken gaan leren.

Kenny Damian

De middagpauze is voorzien tussen 12.30 en 13.30 u. Er zijn meerdere lunchmogelijkheden in de nabije omgeving, waaronder het MoMu Café.

Vragen?

Heb je een vraag over deze actitviteit?

Word MoMu Friend

MoMu Friends genieten korting op deze activiteit, gratis toegang tot de tentoonstellingen, exclusieve previews en meer.