UITVERKOCHT UITVERKOCHT UITVERKOCHT

Masterclass Handborduren

'High End' borduren geïnspireerd op een jas met borduurwerk van A.F.Vandevorst uit de MoMu-collectie.

Praktische informatie

 • Wanneer

  , van tot
 • Voor wie

  Kennis vereist

 • Talen

  Nederlands & Engels
 • Prijs

  • € 75: Volwassene
  • € 70: Jongere t.e.m. 25 jaar
  • € 70: MoMu Friend / Circle

  Inclusief inspiratiebezoek aan de collectiepresentatie

 • Aantal deelnemers

  Minimum 7, maximum 10 deelnemers

Deze masterclass ontleent inspiratie aan een jas met borduurwerk uit de herfst-wintercollectie van 2012-13 van A.F.Vandevorst in de collectiepresentatie.

Tijdens deze workshop leer je cantilles, die doorgaans worden gebruikt bij goudborduren, te verwerken op verschillende manieren en in combinatie met metaallamel en pailletten. Het borduurwerkje kan achteraf verwerkt worden tot een broche of je kan het appliqueren op een kledingstuk.

A.F.Vandevorst, herfst-winter 2012-13
Collectie MoMu inv. T20/1571, Foto: Stany Dederen

Kenny Damian is textielrestauratrice en freelance borduurster. Ze heeft zich verdiept in verschillende handborduurtechnieken zoals aari borduren, Kutch (India) borduren, goud- en kraalborduren en naaldkant. Deze technieken en vaardigheden heeft ze rechtstreeks aangeleerd bij borduursters en via lessen in binnen- en buitenland. De technieken past ze toe op zichzelf of in combinatie met andere en dit zowel voor hedendaagse als historische ontwerpen.

Omdat ik het niet alleen belangrijk vind om de objecten te bewaren, maar ook de kennis en de verschillende technieken waarin deze vervaardigd zijn niet verloren te laten gaan, ben ik verschillende borduurtechnieken gaan leren.

Kenny Damian

De middagpauze is voorzien tussen 12.30 en 13.30 u. Er zijn meerdere lunchmogelijkheden in de nabije omgeving, waaronder MoMu Café.

Vragen?

Heb je een vraag over deze actitviteit?

Word MoMu Friend

MoMu Friends genieten korting op deze activiteit, gratis toegang tot de tentoonstellingen, exclusieve previews en meer.