UITVERKOCHT UITVERKOCHT UITVERKOCHT

Inspiratiedag Patronen: MoMu Talks

Inspirerende talks door o.a. Alistair O'Neill en Caroline Evans over het 'Exploding Fashion'-project, de principes van bias en drapages en de MoMu Pattern-a-thon.

Praktische informatie

Tijdens de Inspiratiedag Patronen ontvangen we curator Alistair O'Neill, historica Caroline Evans, de patroonmakers Patrick Lee Yow en Esme Young (Central Saint Martins) en MoMu-medewerker Dieter Suls voor een reeks korte lezingen over het 'Exploding Fashion'-project, de principes van bias en drapages en de MoMu Pattern-a-thon.

Liam Leslie

Alistair O'Neill & Caroline Evans (Central Saint Martins)

Historica Caroline Evans en curator Alistair O'Neill gaan in dialoog met MoMu-curator Romy Cockx over het belang van het 'Exploding Fashion'-onderzoeksproject voor modestudies.

Patrick Lee Yow & Esme Young (Central Saint Martins)

De Britse patroonmakers Esme Young en Patrick Lee Yow van Central Saint Martins exploreren het patroonmaken aan de hand van de ontwerpen van Madeleine Vionnet en Comme des Garçons uit de expo. Het wordt een praktische uiteenzetting rond de principes van bias cutting en drapage.

Dieter Suls (MoMu)

MoMu-medewerker Dieter Suls geeft meer uitleg bij het hoe en waarom van de pattern-a-thon en op welke manier het initiatief helpt bij het openstellen van de studiecollectie.