mama met zoon op trap met zoektocht

Familiezondag "Recycleren maar!”

Met de hele familie het museum ontdekken, dat kan! Iedere eerste zondag van de maand opent MoMu haar deuren met een verrassende activiteit voor de hele familie.

Praktische informatie

Kom met je familie naar MoMu en ga samen op ontdekking door het museum of doe mee aan een verrassende activiteit! Schrijf je in voor een droom bezoek met MoMu-gids door de tentoonstelling, ga op speurtocht door het museum, of steek zelf de handen uit de mouwen tijdens een creatieve workshop in de Studio! Ontdek hier binnenkort het programma van deze familiezondag.

 • familie komt de trap af
  1/3
  Philippe Wuyts
 • kinderen op trap werken aan zoektocht
  2/3
  Philippe Wuyts
 • kinderen kijken in zoekboekje
  3/3
  Philippe Wuyts

Vandaag staat onze familiezondag helemaal in het teken van recyclage! Rommel eens goed in je kast, er ligt zeker nog een kledingstuk dat je al lang niet meer draagt omdat het oud of versleten is. Gooi het niet weg, maar breng het vandaag mee naar MoMu!

Samen met een MoMu workshopbegeleider kijk je naar de verschillende mogelijkheden. Kan je het op een originele manier repareren of maak je er best iets anders van? Onze studio ligt vol materiaal zoals naald en draad, stofjes, textielstiften, …die je allemaal kan gebruiken. Met hulp van je mama, papa, grote zus, tante,… komt het zeker goed.

Je gaat met een unieke creatie naar huis, een kledingstuk dat een nieuw leven kreeg en dat je nooit eerder in de winkel hebt zien hangen.

Voor creatievelingen tussen 6 en 12 jaar en hun familie.

Vragen

Heb je vragen over deze activiteit?