ON_OFF_SPACE: MoMu x DE SINGEL Takeover

Nitish Bhardwaj, Rida Habib Allah en Federico Protto brengen performances op de snijlijn tussen mode en podiumkunsten.

Praktische informatie

 • Wanneer

  , van tot
 • Voor wie

  Iedereen

 • MoMu Friends voordelen

  MoMu Friends genieten korting

  Word MoMu Friend
 • Tickets

  • € 12: Volwassene
  • € 8: Jongere 18-25 jaar
  • Gratis: - 18 jaar en MoMu Friend

Met MoMu x DE SINGEL Takeover hijsen MoMu en DE SINGEL de jonge performers van ON_OFF_SPACE, de kunstenaarsresidentie van DE SINGEL, op het podium. Tijdens deze nocturne nemen de artiesten het volledige museum in. Wat hen bindt is dat ze allen balanceren op de snijlijn tussen mode en podiumkunsten.

Nitish Bhardwaj – Hippolyta
Daniel Granados

Nitish Bhardwaj – Hippolyta (theater, 30 min.)

In deze voorstelling van maker Nitish Bhardwaj wordt Hippolyta, de mythologische koningin van de Amazones, het symbool voor onderdrukking, kolonialisme en post-kolonialisme. Hoewel ze in de klassieke mythologie jarenlang gezien is als een ondersteunend karakter voor de mannelijke hoofdrolspelers, is ze vooral een sterk en op zichzelf staand vrouwelijk hoofdpersonage. Bhardwaj herschrijft secuur de mythen over Hippolyta om de vorstin op haar rechtmatige voetstuk te plaatsen. En dat resulteert in een volstrekt andere ontknoping van het traditionele verhaal.

Performers: Roelie de Jaeger | Lara Groeneweg | Yasir Hazim | Zeynep Çetin | Nitish Bhardwaj
Auteur en regisseur: Nitish Bhardwaj
Kostuumontwerp: Elif Korkmaz
Met dank aan: Kultuurfabriek

Rida Habib Allah – New Creation
Nika Propenka

Rida Habib Allah – New Creation (lecture/performance, 30 min.)

Modeontwerper Rida Habib Allah brengt voor het eerst een lecture performance. Een unieke inkijk in het hoofd van deze maker en een manier om een gezicht op de kleren te plakken. Hij is een van de rijzende sterren aan het modefirmament en creëert in de contrasten: tussen leven en dood; tussen beeld en mode; tussen de Arabische en de Westerse cultuur. Recent nog stonden filmmakers Adil El Arbi en Billal Fallah met zijn ontwerpen op de rode loper voor de première van hun superheldenreeks Ms. Marvel.

Federico Protto – Dress Rehearsal
Anna Lugmeier

Federico Protto – Dress Rehearsal (performance, 30 min.)

De Brusselse performancekunstenaar en modeontwerper Federico Protto zoekt en vindt in zijn reeks Dress Rehearsals het snijpunt tussen de vele facetten van zijn maken. Zelf noemt hij die voorstellingen een ‘schemerzone tussen verschillende materialen’. Protto creëert een levend archief uit tekst en lied, kostuums en instrumenten, doorspekt met referenties aan videogames en gebouwd op interactie met het publiek. Zijn Dress Rehearsals zijn een aanklacht tegen het kolonialisme, gevoed door zijn Zuid-Amerikaanse herkomst. Een eeuwig evoluerende performance die geen twee keer hetzelfde is.